TAKSISTI KOJI NEMAJU OVU NALEPNICU NEĆE MOĆI DO AERODROMA! Koštaće ih, svi moraju da PLATE
Taksisti / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

nova pravila

TAKSISTI KOJI NEMAJU OVU NALEPNICU NEĆE MOĆI DO AERODROMA! Koštaće ih, svi moraju da PLATE

Nalepnice su obavezne kako bi saobracajna inspekcija i komunalana milicija mogle bolje da kontrolišu taksi prevoznike u gradu

Objavljeno:

Taksi prevoznici koji do 15. novembra ne budu imali identifikacione vetrobranske nalepnice koje izdaje Sekretarijat za javni prevoz neće moći da uđu na aerodrom Nikola Tesla, dok će ostale nalepnice uzimati prilikom klasifikacije vozila.

One su obavezne kako bi saobraćajna inspekcija i komunalana milicija mogle bolje da kontrolišu taksi prevoznike u gradu, ali i na Aerodromu Nikola Tesla, prenose Novosti.

Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet novembra prošle godine, propisano je da taksi prevoznik u toku obavljanja delatnosti mora da poseduje važeću taksi dozvolu za vozača i važeću taksi dozvolu za vozilo.

Ovim je prestala potreba za postojanjem i korišćenjem indetifikacione kartice kao taksi isprave, pa je taksi sektor Sekretarijata za javni prevoz počeo da izdaje identifikacione vetrobranske nalepnice svim taksi prevoznicima koji imaju odobrenje Grada Beograda, prenose Novosti.

"Taksi vozila koja ne ispunjavaju uslove propisane zakonskim i podzakonskim aktima, nemaju mogućnost obavljanja taksi delatnosti na teritoriji grada. Samim tim ne može im se izdati nalepnica. Ujedno, ta nalepnica se izdaje samo vozilima koja ispunjavaju uslove zakonom određene i koja prođu godišnji pregled", kažu u Sekretarijatu.

Cena kartice je 1.264 dinara i ona važi do promene vozila taksi prevoznika.

Inače, u gradu dozvole za taksiranje poseduju 6.453 vozila, odnosno imaju izdato odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.