PRONAŠLI SMO I PRELISTALI NAJSKUPLJU KNJIGU NA SAJMU KNJIGA: Sva je u ZLATU, košta PAPRENO i govori mnogo o SRBIMA
Sajam knjiga, Foto: Beta

OVU KNJIGU VREDI UZETI

PRONAŠLI SMO I PRELISTALI NAJSKUPLJU KNJIGU NA SAJMU KNJIGA: Sva je u ZLATU, košta PAPRENO i govori mnogo o SRBIMA

Zaista je najvrednija

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Međunarodni sajam knjiga 64. put po redu održava se na beogradskom sajmu, a Espreso.co.rs za vas pronašao je najskuplju knjigu ove godine na štandovima.

U moru novih naslova, hitova, luksuznih korica koje ni ove godine nisu izostali sa Sajma knjiga izdvaja se jedna, za koju vredi izdvojiti najveći novac.

Nije tajna da se za 50 -100 dinara može naći najjeftinija knjiga na beogradskom sajmu knjiga, ali problem je bio naći najskuplju i najvredniju knjigu.

Potraga je trajala satima, ipak pronašli smo je, verovali ili ne na štandu Srpske pravoslavne crkve.

Da, definitivno to je najvrednija knjiga na ovogodišnjem 64. međunarodnom sajmu knjiga.

Knjiga pod nazivom: "Srpska pravoslavna crkva - osam vekova istorije u slici i reči", koja košta 38.400 dinara je najskuplja knjiga koja se ove godine izlaže na štandovima.

foto: Espreso.co.rs

Mnogi će se pitati zašto toliko košta? Odgovor je veoma jednostavan, stranice ove knjige obložene su 14-to karatnim zlatom, a korice su od prave kože sa zlatotiskom. U toj knjizi je sadržano svih osam vekova SPC, od priča, istorije do fantastičnih umetničkih ilustracija.

Uz ovu knjigu dobija se i setifikat na kome piše:

Monografija:

Srpska pravoslavna crkva, osam vekova istorije u slici i reči.

foto: Espreso.co.rs

Objavila je beogradska izdavačka kuća "Data status" dok je 150 numerisanih primeraka urađeno u kožnom povezu, u novosadsnoj radionici "Meta" Ljubomira Turukala,

koja poseduje sertifikat umetničkog zanata broj 164, od 2009. godine, izdat od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, sa pravom korišćenja međunarodnog znaka otvorene šake koji se primenjuje kao garancija kvaliteta za proizvode umetničkih zanata.

Književni blok pozlaćen je posebnom tehnikom nanosa 14-to karatnog zlata, kako iz estetskih razloga, tako i da bi se zaštitila hartija od bakterija čime se povećava njena dugotrajnost.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Firma "Meta" radila je više knjiga vezanih za SPC: "Nomokanon" ili "Krmčiju Svetog Save", "Miroslavljevo jevanđelje", stotine bogoslužbenih Jevanđelja, Apostola, Trebnika, Psaltira, Službenika i Mineja tako da monografija.

"SPC - osam vekova istorije u slici i reči" predstavlja još jedan biser u ovoj riznici lepih knjiga.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.