U SRBIJI NEMA BUDUĆNOSTI! NE ŽELIM DA MI DECA OVDE RASTU! Ovo su samo neki od razloga zašto POZNATI ZAUVEK ODLAZE
Poznati, Foto: Damir Dervišagić, Vladimir Sporčić, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

PREKO GRANE

U SRBIJI NEMA BUDUĆNOSTI! NE ŽELIM DA MI DECA OVDE RASTU! Ovo su samo neki od razloga zašto POZNATI ZAUVEK ODLAZE

Svake godine Srbiju napusti više od 50.000 ljudi

Objavljeno: 16:23h

Svakog dana Srbiju napušta veliki broj ljudi, a ovoga puta javnost je dodatno potresla vest da i slavni srpski glumac, Nikola Kojo, namerava uskoro da ode iz svoje domovine.

Iako glumac nije želeo da otkrije mesto u kom će započeti nov život, za medije je rekao da ne planira da ostaje u Srbiji i da dopusti da mu deca tu odrastu.

- Ne mislim starost da provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili - kaže Kojo.

foto: Saša Đorđević

Ovo godine je još jedan glumac otišao vam granica naše zemlje, u potrazi za boljim životom i ostvarivanjem karijere u Americi. Reč je o Nikoli Đuričku, koji je sa suprugom, ćerkom i sinom, spakovao kofere i preselio se u Njujork.

foto: Dragana Udovičić

I pripadnice lepšeg pola, poput Marije Karan i Katarine Radivojević, odavno su odlučile da napuste svoje rodne gradove, te da sreću i život grade u Americi.

Marija Karan, proslavljena serijom "Ljubav, navika i panika", već duži niz godina živi sa porodicom u Los Anđelesu, a kako je nekoliko puta izjavila, ne planira da se u Srbiju vraća, jer u njoj, kako Marija tvrdi, nema budućnosti.

foto: Dragan Kadić

Ubrzo nakon snimanja filma "Zona Zamfirova" koji joj je ujedno doneo i veliku popularnost, glumica Katarina Radivojević odlazi u Ameriku. Iako često ume da svarti do Srbije, kako saznajemo, ni ona ne planira trajno da se vrati, a svoju karijeru sada stvara u Njujorku.

foto: Dragan Kadić

Nakon burnog životnog period kroz koji je na žalost imao priliku da prođe, naš poznati glumac, Žarko Laušević, takođe se preselio u Ameriku, u kojoj živi već dve decenije.

foto: Damir Dervišagić

Iako se čini da je Amerika omiljena destinacija naših glumaca, postoje i oni koji su životnu sreću okušali i u Engleskoj.

Branka Katić već devetnaest godina sa mužem i dva sina živi i radi u Londonu, a u Srbiju dolazi samo kada ima neko poslovno angažovanje.

foto: Shutter Stock

Zelda Tinska, takođe, već dugo živi u Londonu, gde iz godine u godinu niže uspehe, među kojima je bilo i Oskara.

foto: Printscreen/Facebook/Zelda Tinska

Sećate se čuvenog kviza "Želite li da postanete milioner" i voditelja Ivana Zeljkovića Zeke? Iako je izjavio da on nikada nije napustio Srbiju, ipak, već neko vreme živi i radi u Dubaiju.

foto: Printscreen

Ovo su samo neki od ljudi koji su proteklu deceniju ili dve zauvek otišli iz svoje rodne zemlje, a kako je praksa pokazala, nisu jedini. Svake godine Srbiju napusti više od 50.000 ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.