UKIDA SE LET NIŠ - BUDIMPEŠTA! Odluka je doneta IZ SAMO JEDNOG RAZLOGA!
Er Srbija, Foto: Shuterstock

AU!

UKIDA SE LET NIŠ - BUDIMPEŠTA! Odluka je doneta IZ SAMO JEDNOG RAZLOGA!

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine biće vraćen novac

Objavljeno: 16:12h

Er Srbija sprovešće na osnovu odluke Vlade Republike Srbije ukidanje linije Niš-Budimpešta posle 27. oktobra 2019. godine. Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša.

Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počeo da preduzima radnje kako bi sproveo odluku i prekinuo sve aktivnosti na toj liniji u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Republike Srbije i Er Srbije, a posebno čl. 11 tog dokumenta. Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine biće vraćen novac.

- Važno je naglasiti da Er Srbija, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja. Kompanija planira i sprovodi radnje koje imaju za cilj dalje unapređenje saobraćaja sa našeg drugog matičnog aerodroma u Nišu, a što je u interesu građana tog dela Srbije i srpskog nacionalnog avio-prevoznika - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.