U OVOM OKRUGU U SRBIJI IMA 11.000 OBOLELIH OD RAKA! Otkriveni STRAŠNI podaci
Bolnica / ilustracija, Foto: Profimedia

užasna statistika

U OVOM OKRUGU U SRBIJI IMA 11.000 OBOLELIH OD RAKA! Otkriveni STRAŠNI podaci

Najviše obolelih je sa područija opštine Kuršumlija

Objavljeno:

U Topličkom okrugu blizu 11.000 odraslih osoba boluje od neke vrste karcinoma, dok mesečno hemioterapiju u prokupačkom Dispanzeru za onkologiju Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” dobija 200 njih. Najmlađi oboleli stanovnik Topličkog okruga ima 22 godine.

Najviše obolelih je sa područija opštine Kuršumlija.

Marina Stamenković, odgovorna sestra na Onkologiji prokupačke bolnice, potvrđuje porast broja obolelih od malignih tumora i na području Topličkog okruga:

– Sigurno je povećan broj onkoloških pacijenata koji dolaze u ovu ustanovu, a pogotovo od 2015/2016. godine, od kada u bolnici ponovo zaseda onkološki konzilijum koji prati revnosnije broj obolelih, stanje obolelih i ostalo. Pre godinu dana na hemioterapiji bilo je oko 100 pacijenata, dok ih je sada više od 200, kaže ona.

Na ovom odeljenju prokupačke bolnice ima više od 7.500 kartona obolelih od karcinoma, najviše dojke, debelog creva, grlića materice, jajnika.

Obolelima od malignih bolesti iz celog Topličkog okruga u Dispanzeru za onkologiju pored lekarske pružaju i svaku drugu vrstu pomoći zahvaljujući nesebičnom zalaganju zdravstvenih radnika te službe.

Lekari apeluju na građane da brinu o svom zdravlju, odlaze na preventivne preglede, kao i na skrining preglede uz napomenu da je rak izlečiv, ako se na vreme otkrije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Niški portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.