LAZANSKI POTVRDIO ONO ŠTO SE PRIČALO O RUSKIM I AMERIČKIM HELIKOPTERIMA U SRBIJI: Sve je potpuna ISTINA!
Helikopter, Foto: AP / Darko Vojinović

dobili sertifikat

LAZANSKI POTVRDIO ONO ŠTO SE PRIČALO O RUSKIM I AMERIČKIM HELIKOPTERIMA U SRBIJI: Sve je potpuna ISTINA!

Zavod VS postao je jedan od retkih centara, ne samo u regionu, već i u Evropi, za popravljanje i održavanje letelica nekada dva suprotstavljena bloka

Objavljeno: 07:47h

Vazduhoplovni zavod Vojske Srbije "Moma Stojanović" u Batajnici već je dobio sertifikat francuskog "Erbasa" za remont helikoptera "gazela", a u toku su pregovori o tome da postane regionalni centar za remont drugog "Erbasovog helikoptera H-145M, ali i ruskih helikoptera Mi-8 i Mi-17, piše "Blic".

Tako bi, kako navodi beogradski list, taj zavod VS postao jedan od retkih centara, ne samo u regionu, već i u Evropi, za popravljanje i održavanje letelica nekada dva suprotstavljena bloka.

List konstatuje da su odnosi Rusije i NATO i sada zategnuti, ali i da se geopolitička situacija značajno promenila, pa tako sada i neke članice NATO imaju u svojoj floti sovjetske i ruske helikoptere.

"Blic" prenosi da je informaciju o tome da se već uveliko razmišlja da "Moma" pored sertifikata "Erbasa" dobije i sertifikat za održavanje ruskih letelica potvrdio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"U ovom zavodu već se održavaju ruski helikopteri koji su u sastavu srpske vojske i to Mi-8, a delom se popravljaju i Mi-17. Bez obzira na visok kvalitet rada ovog zavoda, još su potrebna dodatna ulaganja kako bi 'Moma' mogao da oslužuje sve vrste helikoptera", kazao je Lazanski za Sputnjik.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.