ŽIVOTI DECE SU BILI UGROŽENI! Saobraćajna policija saopštila PRAVI RAZLOG OTKAZIVANJA EKSKURZIJA
Ekskurzija, ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić

oglasili se

ŽIVOTI DECE SU BILI UGROŽENI! Saobraćajna policija saopštila PRAVI RAZLOG OTKAZIVANJA EKSKURZIJA

Autobuske kompanije umalo nisu stavile glave u torbe osnovcima brojnih škola u Beogradu jer su im za ekskurzije poslale autobuse sa neispravnim kočnicama i uređajima za upravljanje

Objavljeno:

Ove šokantne podatke otkrio je načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

- To je nešto što bi trebalo da zabrine direktore škola i roditelje, a ne priča oko kartica i licenci vozača, koja je pokušaj agencija i prevoznika da skrenu temu sa ključnog problema - rekao je Arsov.

On je istakao da je samo u poslednjih nekoliko dana 10 autobusa koji je trebalo da prevoze decu na izlete ili ekskurzije isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, prenosi Republika.

- Čak njih pet imali su neispravne kočnice, dva autobusa neispravne uređaje za upravljanje, kod jednog su bile neadekvatne gume, a kod ostalih su bili sporni drugi uređaji - precizirao je on.

Saobraćajni policajci su prilikom pregleda autobusa, pred sam polazak dece na ekskurzije, pojasnio je Arsov, posumnjali u tehničku ispravnost tih autobusa, pa su ih poslali na tehnički pregled. Stručnjaci su tada ustanovili da vozila imaju nedostatke, zbog kojih ni u ludilu ne mogu da voze osnovce.

Naime, u sredu su, između ostalog, izleti otkazani u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, a 650 učenika nije otišlo na đačko putovanje jer vozači nisu imali licence, a u jednom od autobusa na dva sedišta nisu bili ispravni pojasevi, o čemu je Srpski telegraf pisao. Međutim, načelnik Arsov je otkrio da to nije sve, već da jedan autobus nije imao ispravne uređaje za upravljanje.

Podsetimo, u proteklih nedelju dana hiljade beogradskih osnovaca ostalo je bez ekskurzija zbog auto-prevoznika koji nisu ispoštovali novi pravilnik o organizovanom prevozu dece, iako je on na snazi od 1. septembra.

Prevoznici, s druge strane, brojne nedostatke pravdaju kratkim rokom za ispunjavanje uslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.