DA LI JE PORODICA S DORĆOLA, SA ŽENOM KOJA BOLUJE OD RAKA, ISTERANA NA PRAVDI BOGA NA ULICU? Isplivali novi momenti
Osman Seladin, Foto: Aleksandar Stojanović

odgovorio je

DA LI JE PORODICA S DORĆOLA, SA ŽENOM KOJA BOLUJE OD RAKA, ISTERANA NA PRAVDI BOGA NA ULICU? Isplivali novi momenti

Osman Seladin tvrdi da su zemljište i kuća otkupljeni

Objavljeno:

Pre tri dana, porodica Seladin je ostala bez topline porodičnog doma. Njima je isti srušen u roku od nekoliko sati, a sedmočlana porodica završila je na ulici. Oni su ceo proces rušenja gledali bespomoćno i suznih očiju.

Prilikom rušenja, ukućani su sve vreme molili i tvrdili da je kuća njihova, te da nije u redu da im je neko samo tako, preko noći, oduzme. Neki članovi su u ovom domu i odrasli, i u njemu proveli preko sedamdeset godina.

Iseljenje i rušenje su privukli pažnju mnogih, bilo je ljudi koji su ovoj porodici nudili finansijsku pomoć, i onih koji su ih savetovali kako da svoj dom povrate. Ipak, kuća je bespovratno srušena, a sav trud koji su uložili u nju, propao je.

Povodom iseljenja porodice Seladin i rušenje kuće u kojoj su živeli na Dorćolu, oglasio se i Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Kako kažu, oni su "sproveli izvršenje rešenja koje je sredinom 2017. godine donela Opština Stari grad i kojim je investitoru naloženo uklanjanje bespravnog objekta na Dunavskom keju kod broja 30".

foto: Aleksandar Stojanović

Ipak, Osman Seladin na to kaže da je kuća i zemljište otkupljeno od Opštine Stari grad, te da je kuća u potpunosti pripadala njima:

- Ovo zemljište nekada jeste bilo državno, ali moj kum je u sve otkupio i pred smrt preveo na mene, tako da sam ja bio legalni vlasnik i kuće i zemljišta, ali to nikoga nije sprečilo da mi dom oduzmu i sruše u roku od nekoliko sati, kaže za naš portal Osman Seladin.

Osman tvrdi da je sve stečena imovina, da je njemu kum sve ostavio, i ima dokumenta da to i dokaže.

Kum Osmana Seladina, Ademi Zećiri prvi je živeo na adresi Dunavski kej 30. Pošto nije imao naslednika, svu imovinu, odnosno pomenutu kuću je ostavio porodici Seladin.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Dok je Ademi živeo na pomenutoj adresi, kuća i zemljište su pripadala državi, ubrzo sve kupuje kompanija "Inos metali", a od njih Ademi otkupljuje kuću.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Za celokupnu priču postoje i overena dokumenta koja, kako Osman Seladin kaže, sve potvrđuju.

U vezi sa celom situacijom, oglasili su se iz združene akcije Krova nad glavom.

Oni su predočili to da kada su u pitanju ove i slične situacije, lokalna samouprava, u ovom slučaju grad Beograd, dužna je da obezbedi i preseli ljude u odgovarajući smeštaj, što u ovom slučaju nije učinjeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.