OGLASILA SE OLIVERA JOVIĆEVIĆ POSLE UVREDA SERGEJA TRIFUNOVIĆA NA NJEN RAČUN: Ima jaku poruku za glumca
Olivera Jovićević i Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

PROGOVORILA

OGLASILA SE OLIVERA JOVIĆEVIĆ POSLE UVREDA SERGEJA TRIFUNOVIĆA NA NJEN RAČUN: Ima jaku poruku za glumca

Njegove mizogine izjave osudili su i političari

Objavljeno:
Suzana Trajković

Sergej Trifunović, lider PSG, brutalno je napao uvredio voditeljku RTS Oliveru Jovićević.

On je napisao da emisija koju ona vodi "postoji isključivo da ne bi morala da zarađuje 150 evra na sat", ali da će se "uskoro prostitucija legalizovati", pa će "mnoge redakcije biti ostavljene novinarima".

Njegove mizogine izjave osudili su i političari.

Takođe, Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saglasni su sa osudama svih gnusnih reči koje je Trifunović uputio Oliveri.

UNS ističe da uvrede Trifunovića predstavljaju radikalizaciju obračuna političara sa novinarima i poziva političke stranke, Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti i novinarske i nevladine organizacije čija je misija borba protiv nasilja nad ženama da stanu u zaštitu dostojanstva Olivere Jovićević", navedeno je u saopštenju UNS.

Voditeljka Olivera Jovićević za Espreso.co.rs kaže da su ovo uvrede na koje ne može da zažmuri, kao i da će svoje reči glumac morati da objasni na sudu.

Olivera Jovićević
Olivera Jovićević foto: Printscreen

- Nisam ranije obraćala pažnju na uvrede koje je na moj račun iznosio loš glumac, s još lošijom dikcijom. Međutim, pošto je danas u pitanju politički lider s podrškom jednog dela građana, zbog javnosti, zbog moje porodice i ličnog integrieteta, Trifunović će svoje beskrupulozne uvrede morati da objasni na sudu. Nemam više nikakav komentar jer Trifunovića lično ne poznajem. Ko ne zna o kakvoj pojavi je reč, neka pročita šta je o nekadašnjem kolegi s Akademije, a sada političaru koji širi mržnju kad god stigne, napisala Biljana Srbljanović - napisala nam je voditeljka.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.