ŽENA IZ KIKINDE JE SLIKALA DETE BLICOM I TADA JE OTKRILA TUMOR U NJEGOVOM OKU! Stravična ispovest SRPKINJE
Bolnica, ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

SREĆA PA ga JE OTKRILA NA VREME

ŽENA IZ KIKINDE JE SLIKALA DETE BLICOM I TADA JE OTKRILA TUMOR U NJEGOVOM OKU! Stravična ispovest SRPKINJE

Sasvim slučano, ova žena je spasila život svom detetu!

Objavljeno:

Jedna žena iz Kikinde je rešila da podeli sa svima svoje bolno iskustvo i traumu koju je preživela zbog bolesti svog deteta.

Naime, kako je navela, odvela je dete koje je imalo 6 meseci na oftamološki pregled jer je primetila da mu oko "igra".

foto: Youtube printscreen

- Doktor nam je rekao da je dete u redu, kao i da se još uvek razvijaju očni mišići i živci. Međutim, posle mesec dana detetu prestaje da igra oko i sve funkcioniše normalno. Ipak, kada je napunio 11 meseci, jednom prilikom sam videla dok je bilo upaljeno svetko u kući kako mi dete ima nešto žućkasto što sija u oku, priča žena.

Kako je napisala u svojoj ispovesti za "mojklub.net", tada je odlučila da mu blicom slika oko kako bi videla žućkasti odsjaj bolje, ali je onda primetila fleku u oku koja je izgledala kako je rekla, kao balončić bele boje.

Bila sam u velikom šoku pa sam odlučila da odem na internet kada sam videla nešto još strašnije. Ujutru sam spakovala dete i odvela hitno u dečji dispanzer po uput za oftamologa. Međutim, dobili smo uput za Novi Sad i morali smo da čekamo dva meseca. Kada sam odvela dete na zakazan termin,doktor ga je pregledao laserom i rekao da je sve u redu. Ispratili su nas za deset minuta, navodi žena.

Objasnila je kako je problem i dalje postojao i kako je zvala sve privatne klinike u Novom Sadu i Beogradu jer u Kikindi nema stručnih lekara za malu decu.

- Privatni lekar nas je odmah primio i konstatovao tumor u oku. Odmah sam dobila hitan uput za Beograd za bolnicu za očne bolesti. Međutim pošto se kod nas očigledno ne priznaju uputi iz privatnih bolnica, morala sam da idem u Kikindu po novi uput, objašnjava dalje.

foto: Fejsbuk/ Prinskrin

Onda, došao je i taj kobni dan u Beogradu. Doktorka je rekla da dete mora da ostane u bolnici.

Mom detetu su radili preglede nedelju dana, ali meni niko ništa nije govorio. Onda sam krišom od sestre dobila informaciju da je u pitanju zloćudni tumor oko i da mora da se radi skener glave jer taj tumor ume da ode i na oko. Pozvala sam doktore u inostranstvu, ali su mi rekli da ako se tumor proširi, mom detetu nema spasa, navodi ona.

Ipak, rečeno joj je da se tumor nije raširio, ali je zauzeo celu očnu jabučicu.

Rekli su mi da je tumor zauzeo celu očnu jabučicu i da je pun tečnosti, ali i da mi je dete slepo. 5 juna je bila odluka gde sam morala da potpišem da ga operišu, a videla sam ga dan posle. Nisam bila živa, tresla sam se, a onda sam videla njegovu umotanu glavu. Nije se pomerao, ali je u narednim danima počelo da mrda i hoda. Nema oko, ali će dobiti veštačko oko, nakon što sačekamo protezu, odahnula je majka.

Majka je navela kako je dete od trećeg meseca života počelo da gubi vid, ali da je sada zahvalna Bogušto je sve ispalo najbolje moguće u toj situaciji.

- Nisam želela da odustanem iako sam znala da su prognoze loše. Retinoblastom je refleksni tumor koji se nalazi se u mrežnjači i ne može tačno da se odredi od čega nastaje. Prema onome što sam čula, ide preko mutacije gena i hromozoma koja nije tačna. Veoma je opasan i brzo raste pa prognoze nisu loše, objašnjava žena.

Ona za kraj navodi kako je imala sreće da njeno dete preživi ovako nešto, ali želi da uputi poruku ostalim majkama koje se bore sa sličnim problemom.

Nikada nemojte da odustanete od borbe i čim primetite nešto neobično na vašem detetu, odmah reagujte, rekla je žena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.