GOSPODO, REGISTRUJTE SE ILI BUDITE UGAŠENI! Mihajlović: CarGo kao divlji taksisti, NEMA BLOKADA AUTO-PUTA
Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Mileta Mirčetić

BEZ BLOKADE!

GOSPODO, REGISTRUJTE SE ILI BUDITE UGAŠENI! Mihajlović: CarGo kao divlji taksisti, NEMA BLOKADA AUTO-PUTA

Taksisti poštuju Zakon o prevozu putnika i da taj zakon "nema nikakvih rupa"

Objavljeno:

Nedopustivo je da taksisti zatvaraju ulice, auto-put ili Gazelu, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović povodom najavljenog današnjeg protesta taksista, zakazanog za period od 14 do 17 sati.

Ona je navela da je predsednik Srbije od njih tražio da ne blokiraju auto-put i da toga neće biti. Mihajlovićeva za RTS istiće da je važna samo jedna reč - zakon.

- Zakon mora u svakoj prilici da se poštuje, i taksisti i CarGo. Oni moraju da se registruju da bismo znali ko vozi. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog bezbednosti - rekla je ministarka, uz opasku: "gospodo, registrujte se li budite ugašeni".

Kako je navela, CarGo ne poštuje nijedan zakon.

- Građanima odgovara da plaćaju po nižoj ceni ali, ako je Grad Beograd propisao najnižu cenu taksi usluge, ond aimate divlji taksi. Jer, CarGo nema razlike u odnosu na divlji taksi. Vozi vas po nižoj ceni, i to je dobro za građane, ali nije dobro za državu jer ona ne zna šta se dešava kada funckioniše CarGo. Zakon mora da pobedi. Niko nema ništa protiv da se zakon menja, ali zakon mora da deluje - rekla je Mihajlovićeva, uz opasku da niko nema ništa protiv aplikacija.

Ističe da taksisti poštuju Zakon o prevozu putnika i da taj zakon "nema nikakvih rupa".

- Ako ima rupe, koje su? Ajmo odmah da ih rešavamo, da ne trpe građani. Uređujemo zakon da građanima bude bolje - rekla je ministarka.

Na pitanje zašto se do sada čekalo da se reaguje ako CarGo krši zakon, Mihajlovićeva je rekla da je podneto mnogo prijava, ali da zakon moraju da sprovode i jedinice lokalne samouprave, Ministarstvo državne uprave, Ministarstvo pravde, tužilaštvo.

- Iako bi mnogi trebalo da se izvine građanima, izvinjavam im se ja u ime Vlade i jedinica lokalne samouprave koje ne sprovode zakon, ali ih i pozivam da ga sprovedu - poručila je Zorana Mihajlović.

Ona je ponovila da zakon mora da se uvek poštuje, pomenuvši da se to odnosi i na objekat na Pančićevom vrhu.

Na pitanje da li je počelo njegovo rušenje kao nelegalnog ili su neki drugi radovi na njemu, ona je rekla je njeno ministarstvo rešenje da se ruši izdalo još prošle godine.

- Nemamo zvaničnu informaciju da li se zaista ruši, obaveza je investitora da nas obavesti - rekla je Mihajlović, navodeći da se to još nije desilo, ali i da će inspekcija proveriti šta se tačno dešva sa tim objektom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.