POLICIJA ZABRANJUJE TAKSISTIMA PROTESTE: Evo šta je MUP poručio i šta će se dešavati!
Protest taksista u Beogradu, Foto: Aleksandar Stojanovic, Espreso.co.rs

PREOKRET

POLICIJA ZABRANJUJE TAKSISTIMA PROTESTE: Evo šta je MUP poručio i šta će se dešavati!

U daljem tekstu su objašnjeni svi detalji

Objavljeno:

Povodom najavljene radikalizacije protesta taksista, oglasio se i MUP Srbije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da MUP, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, ne izdaje dozvole za održavanje javnih okupljanja, već samo može doneti odluku o zabrani nekog skupa ukoliko su za to ispunjeni zakonski uslovi - stoji u saopštenju MUP-a Srbije.

U daljem tekstu su objašnjeni svi detalji.

- Takođe, obaveštavamo javnost da je Policijskoj upravi za grad Beograd za ponedeljak prijavljeno javno okupljanje u pokretu, od strane Sindikata taksi vozača i autoprevoznika „Nezavisnost“, ali u prijavi nije navedeno da će most Gazela u Beogradu biti blokiran. Policija svakako neće dozvoliti bilo kome da blokira autoput - saopštili su iz MUP-a Srbije.

Podsetimo, beogradski taksisti su za narednu nedelju najavili radikalizaciju protesta, koji bi trebalo da traju po tri sata i to od 14.00 do 17.00, ali sa posebnoim akcentom na most Gazelu i Slaviju. Naime, jedna od kolona, koja bude dolazila sa novobeogradske strane, kretaće se upravo autoputem do Savske ulice, kao što se to svakodnevno čini sa Brankovim mostom kada je ova saobraćajnica nad Savom u totalnom kolapsu.

Takođe, kako su najavili taksisti, druga kolona naredne nedelje imala bi zadatak da potpuno blokira Trg Slaviju, a samim time dovede i do paralisanja svih okolnih poteza ka Autokomandi, Bulevaru kralja Aleksandra, Ulici kralja Milana...

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.