AKO NE POKUPITE LIŠĆE, ČEKA VAS KAZNA OD 100.000 DINARA: Da, dobro ste pročitali!
Novac, Foto: Petar Lazović

KOMUNALCI NADZIRU

AKO NE POKUPITE LIŠĆE, ČEKA VAS KAZNA OD 100.000 DINARA: Da, dobro ste pročitali!

Naime, svi sugrađani koji ne pokupe lišče iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara

Objavljeno:

* Svi Beograđani koji ne pokupe lišče iz dvorišta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara

* Kaznu ćete dobiti i ako ne pokupite lišće sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta

* Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda

Naime, svi sugrađani koji ne pokupe lišče iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara!

Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda bilo da se radi o ograđenom ili neograđenom prostoru, propisano je Odlukom o komunalnom redu u Beogradu.

Drugim rečima, dužni ste da čistite lišće bilo da je reč o dvorištu, bašti, vrtu, internoj saobraćajnici ili parkiralištu. U suprotnom možete platiti ogromne kazne kada u kontrolu dođe komunalna inspekcija.

- Ako se površina oko zgrade ne drži u urednom stanju, predviđena je novčana kazna od 100.000 dinara za pravno lice (Skupština stanara), 50.000 dinara za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice predviđena kazna u iznosu od 10.000 dinara - rekli su ranije u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.