LESKOVČANI IZAŠLI NA TEGLU: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar
Priprema ajvara, Foto: Promo

izađi mi na teglu

LESKOVČANI IZAŠLI NA TEGLU: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar

Leskovac važi za prestonicu ajvara, za kraj u kojem uspeva paprika vrhunskog kvaliteta ali i za mesto gurmanluka i sjajnog gostoprimstva

Objavljeno: 07.10.2019. 11:15h
  • 34

Juče je u Gradu Leskovcu - prestonici ajvara, održano jedno od najznačajnijih kvalifikacionih takmičenja u šestoj sezoni karavana Izađi mi na teglu.

Južnjačka se tajna i dalje krije u rukama domaćica iz Leskovca i okoline koje sasvim sigurno pripremaju ovaj specijalitet na poseban način koji definitivno samom procesu daje umetničku notu.

foto: Promo

“Naše bake su nas učile da je tajna u strpljenju i ljubavi koju uložiš u pripremanje ajvara ali naučile su nas i po neku tajnu koja se prenosi sa kolena na koleno koju ne možemo da vam otkrijemo” – rekla je baka Ljubica, jedna od učesnica ovogodišnjeg takmičenja.

U Leskovcu je u oštroj konkurenciji pobedu odnela ekipa Turističko-ekonomske škole iz Bojnika koja je predvođena omiljenim profesorom uspela da skuva najbolji ajvar i plasira se direktno u finale.

“Nismo mogli da verujemo kada smo čuli da se izgovara ime naše škole!Presrećni smo što smo pokazali da umemo da se udružimo i zajedničkim snagama dođemo do pobede. Ovo je jedan drugarski ajvar pre svega!” – izjavio je nakon pobede mladi Miloš, jedan od učenika ekipe TES Bojnik.

foto: Promo

Leskovac važi za prestonicu ajvara, za kraj u kojem uspeva paprika vrhunskog kvaliteta ali i za mesto gurmanluka i sjajnog gostoprimstva.

“Leskovac je na mapi karavana od samog početka, već šestu godinu smo u ovom divnom gradu koji ne prestaje da iznenađuje svojim šarmom. Vesele i razdragane domaćice, nasmejani prolaznici, sjajna hrana i srdačni domaćini. To je ono što krasi Leskovac, pored činjenice da čuvaju majstorski recept za pripremu srpskog kavijara” – izjavila je Ljiljana Vukotić, koordinator projekta.

Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu", nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara polako se bliži kraju. Danas je u Gradskoj opštini Rakovica predposlednje u nizu kvalifikacionih takmičenja pred veliko finale koje će se održati 12. oktobra u Beogradu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media