ZAR SMO MI ZLOČINCI, SRBIJO? Vapaj OCA nastradalog radnika u LUČANIMA ledi krv u žilama
Milovan Milivojević, otac nastradalog radnika fabrike "Milan Blagojević namenska" iz Lučana, Foto: Pritnscreen

PREEMOTIVNO

ZAR SMO MI ZLOČINCI, SRBIJO? Vapaj OCA nastradalog radnika u LUČANIMA ledi krv u žilama

Milovan kaže da se osećao kao zločinac dok su radnici pozdravljali direktora, a njemu dovikivali "Jajaro" i "Sram te bilo

Objavljeno:

Milovan Milivojević, otac nastradalog radnika fabrike "Milan Blagojević namenska" iz Lučana, Milomira Milivojevića, kaže da se ispred suda u Ivanjici, gde je u četvrtak počelo suđenje protiv direktora fabrike i još dvojice rukovodilaca, osećao kao zločinac dok su radnici pozdravljali direktora, a njemu dovikivali "Jajaro" i "Sram te bilo".

Dolazak direktora fabrike Radoša Milovanovića pred sud ispraćen je aplauzima "spontano" okupljenih radnika, dok su kolege oca nastradalog mladića dočekale povicima "Jajaro", "Sram te bilo", "Znao si gde zapošljavaš sina", optužujući njega i njegovu porodicu da "blate firmu i direktora".

Ostali su to nemo posmatrali ili okretali glave, a moguće incidente je sprečila policija.

foto: Kurir

"Bilo je užasno. Sve se u nama kidalo. Supruga i ćerka su plakale. Osećali smo se kao da smo zločinci, a tražili smo samo istinu i pravdu, kojih u ovoj državi izgleda nema. Vređali su nas ni krive, ni dužne. Vređali su i naše mrtvo dete i svašta nam govorili", ispričao je Milivojević za "Danas", navodeći da su uvrede upućivali njegove kolege sa kojima radi duže od 30 godina, komšije i nekadašnji prijatelji, za koje kaže da od pogibije njihovog 25-godišnjeg sina ne dolaze u njihovu kuću.

Milivojević pita kako je moguće da 300 ili 400 radnika u jednom danu dobiju slobodni dan i da ne budu na radnim mestima, kada fabrika od 1.300 zaposlenih radi svakog radnog dana i povremeno vikendima.

On je objasnio da je prišao kolegama ispred suda i da im se zahvalio što su, kako je rekao, došli da podrže njega i njegovog pokojnog sina, ali oni su, kako svedoči, "sagnuli glave".

"Došli su po naredbi. Morali su da dođu, a sindikalci su išli od radnika do radnika i pravili spisak za odlazak u Ivanjicu. Posle svega što smo preživeli za duže od dve godine, doživeli smo i ove grozote koje nikome ne bih poželeo da ih doživi. Ne znam šta će ti ljudi da rade i kako će da se ponašaju kada se sve ovo završi. Oni su za mene mrtvi. Od tuge više ne mogu da pričam", kroz suze je govorio Milivojević, pitajući se "zašto je direktoru, ako nije kriv, bila potrebna podrška radnika i odbrana od polumrtve porodice".

Kako je objavio Danas, policija je u četvrtak legitimisala više radnika koji su bili najglasniji u upućivanju uvreda porodici Milivojević i uklonila ih sa prostora ispred ivanjičkog suda. Po nalogu dežurnog tužioca je podignut zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njih, zbog remećenja javnog reda i mira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.