STUDENTI SU SE VESELILI VATRI I DIMU, A STARI SU ZNALI ŠTA TO NOSI! 5. oktobar nosio je sa sobom GENERACIJSKI JAZ
Demonstracije, Foto: Printscreen

PRISEĆANJE NA PROTESTE

STUDENTI SU SE VESELILI VATRI I DIMU, A STARI SU ZNALI ŠTA TO NOSI! 5. oktobar nosio je sa sobom GENERACIJSKI JAZ

Kao na svim protestima, najdominantniji su bili mladi

Objavljeno:

Skoro dve decenije prošle su od demonstracija održanih 5. oktobra 2000. godina, a broj ljudi koji je prisustvovao ovim protestima skoro da je bio milionski.

Kao na svim protestima, najdominantniji su bili mladi, odnosno studenti.

foto: Printscreen

Čitalac Espresa prisetio se tih demonstracija za vreme kojih je bio student Prava, on je za naš portal rekao šta je za njega značio ovaj dan:

- Konačno smo mislili da smo stali na put jednom režimu, kod mladih se ta sreća jasno videla, mislili smo da i da će nas Zapad podržati, da će presuda za Kosovo biti u našu korist, a onda smo shvatili da smo samo bili marionete u njihov igri. Ipak, sloga koju smo pokazali tog dana je bila nešto što će se pamtiti čitavog života - rekao nam je nekadašnji student.

Građanima, koji su protestvovali pridružili su se i studenti beogradskog univerziteta – filologije, arhitekture, medicine, građevine, prava, mašinstva, ETF-a, PMF-a, pa i Policijske akademije…

Narod se delio na radosnu mladost i opreznu, sumnjičavu starost.

- Studenti su se veselili vatri i dimu Narodne Skupštine, dok su stariji ostali ukočenog i ledenog osmeha, jer životno iskusniji znali su da paljenje svoje kuće donosi nove nepogode, potvrdio je naš sagovornik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.