MAJKA JECALA, SESTRA SUZE LILA! 800 radnika aplaudiralo direktoru MB Namenska, osumnjičenom za smrt radnika!
Strašne slike, Foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

sve čovek do čoveka

MAJKA JECALA, SESTRA SUZE LILA! 800 radnika aplaudiralo direktoru MB Namenska, osumnjičenom za smrt radnika!

Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović

Objavljeno: 12:41h

Nekoliko stotina radnika državnog preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana okupili su se juče ispred i u blizini Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru tog preduzeća, kao i dvojici fabričkih rukovodilaca - Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, kojima je počelo suđenje u tom sudu.

Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

foto: Kurir

Milovanović, Lončarević i Stojić su okrivljeni da su izvršili po jedno teško krivično delo delo protiv opšte sigurnostu. Za njih je tužilac predložio zatvorske kazne u trajanju od po jedne godine i šest meseci do tri godine.

I pored sumnji da su njihov dolazak ispred ivanjičkog suda organizovali poslovodstvo i fabrički sindikat, okupljeni tvrde da su se sami i spontano organizovali i da su putovali sopstvenim kolima i o sopstvenom trošku, kako bi podržali Radoša Milovanovića i dvojicu rukovodilaca u fabrici.

Ulaz u sud i zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Među radnicima, koji su o trošku države odsustvovali sa posla i „spontano“ se okupili ispred ivanjičkog suda, bilo je onih koji su vređali članove porodice Milivojević, koja je u eksploziji izgubila sina Milomira i duže od dve godine insistirala na tome da se utvrdi odgovornost za tu tragediju.

foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

– To su kolege koje su radile sa mnom decenijama u preduzeću. Rekao sam im „svaka vam čast ako ste došli da podržite mog mrtvog sina, a ako ste došli da podržite lučanskog Jutku – Radoša Milovanovića, dabogda da doživite sudbinu moje porodice“, a onda su počeli da viču i vređaju nas, što je bilo strašno. Kada se pojavio Radoš Milovanović svi su ga pozdravili aplauzom, kazao je za Danas Milovan Milivojević.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Narod se, posle slika snimljenih ovde pita u šta smo se to pretvorili...

Oglasila se i voditeljka i autorka emisije "Život priča", Tatjana Vojtehovska.

Tragediji ove porodice posvetila je četiri epizode emisije.

I Marinika Tepić se oglasila na Tviteru, napisavši da se "Radoš krije iza radnika, kao Jutka iza žena".

Inače, suđenje je odloženo za 15. novembar, jer je branilac osumnjičenog Tome Stojića podneo tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju njegove krivice. Odlaganju suđenja, koje su prihvatili zamenik tužioca i Vladimir Todorić, advokat porodice Milivojević, protivila se odbrana ostale dvojice osumnjičenih, posebno Dragan Palibrk, advokat Radoša Milovanovića, ali sud je odlučio da prolongira suđenje.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.