NAJVEĆA TAJNA 5.OKTOBRA! Arkan je trebalo da ima VELIKU ULOGU, ali je ubijen! ONDA JE ULETEO LEGIJA
Arkan je trebalo da ima VELIKU ULOGU, Foto: Printcrseen

TAJNE KOJE SU ISPLIVALE

NAJVEĆA TAJNA 5.OKTOBRA! Arkan je trebalo da ima VELIKU ULOGU, ali je ubijen! ONDA JE ULETEO LEGIJA

Arkan je trebalo da bude zadužen za to da demonstracije proteknu mirno, bez krvoprolića

Objavljeno:

Devetnaest godina prošlo je od čuvenog 5.oktobra, a u godinama koje su usledile nakon "rušenja" Slobodana Miloševića, mnoge tajne vezane za ovu revoluciju su isplivale na videlo.

Jedna od njih je i uloga Željka Ražnatovića Arkana u pohodu DOS na državni vrh Srbije.

Osnivač i glavnokomandujući Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan ubijen je jer se nekoliko meseci pre toga okrenuo od svog mentora Slobodana Miloševića i stao uz lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, koga je prebacio u Crnu Goru tokom bombardovanja 1999. kako ga ne bi ubili, pisao je ranije list Kurir.

Arkan je maltene u poslednji čas naterao Đinđića da se skloni u Crnu Goru jer se plašio da bi u Srbiji mogli da ga ubiju.

foto: Printscreen

- Posle onog što se desilo Slavku Ćuruviji došlo se do podataka da je pripreman čitav spisak za odstrel - otkrio je izvor Kurira. Arkan je trebalo i da sa Đinđićem učestvuje u demonstracijama 5. oktobra.

- Arkan je trebalo da bude zadužen za to da demonstracije proteknu mirno, bez krvoprolića. Međutim, njega su ubili, a u priču je ušao Legija - kazao je izvor Kurira.

foto: Printscreen

Za to je čuo i lider SRS Vojislav Šešelj:

- Čuo sam i ja za taj plan. Vrlo je verovatno da je Arkan trebalo da učestvuje u 5. oktobru sa tadašnjim DOS i Đinđićem, jer su oni bili veoma bliski - rekao je za Kurir ranije Vojislav Šešelj.

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.