SRPSKE REKE SU PUNE SVEDOČANSTAVA O RATOVIMA! On je iz Save izvukao BOMBE, GRANATE, opisao je sve šaljivo
Ronilac je pronašao celu artiljeriju pod vodom, Foto: Printscreen/Youtube/Proka Pronalazač

da li je ovo moguće?!

SRPSKE REKE SU PUNE SVEDOČANSTAVA O RATOVIMA! On je iz Save izvukao BOMBE, GRANATE, opisao je sve šaljivo

Da su srpske reke prepune svedočanstava o svim ratovima kroz koje smo u prošlom veku prošli, nije nikakva tajna

Objavljeno: 03.10.2019. 16:49h
  • 16

Bombe, granate i poneka rečna školjka - takav bi inventar mogao da se popiše na rečnom dnu Save. Roneći u ovoj reci jedan mladić pronašao je čitavu mini artiljeriju, ostalu iz brojnih sukoba koji su se, nažalost, odigrali na ovim prostorima.

Ispod vode pronašao je bombe, ručne granate i one koje se stavljaju u minobacač. Kako kaže, ronio je na dubini od osam metara, u blizini Sremske Mitrovice, a podvodni svet koji je tom prilikom video šaljivo je opisao rečima "naša prirodna bogatstva su drugačija..."

Da su srpske reke prepune svedočanstava o svim ratovima kroz koje smo u prošlom veku prošli, nije nikakva tajna. Neki ljudi se ni danas ne kupaju u Dunavu i Savi, sećajući se svega što su te reke do pre nekoliko decenija nosile.

Čim nivo vode opadne na Dunavu, iz njega isplivaju nemački "vilenjaci", brodovi koji su potopljeni dok se nacistička flota povlačila pred Crvenom armijom septembra 1944. godine.

Procenjuje se da se stotine hiljada tona ratne tehnike nalazi u našim vodama, ali ovaj snimak pokazuje da nam je nešto od tog oružja čak i na dovhat ruke.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/D.D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media