NOVI DETALJI GEJ UCENE: Lažni policajac nasamario Nišliju da mu šalje obnažene slike, pa mu iznudio 10.000 evra!
Ilustracija / Hapšenje ucenjivača, Foto: Profimedia

PREVARA

NOVI DETALJI GEJ UCENE: Lažni policajac nasamario Nišliju da mu šalje obnažene slike, pa mu iznudio 10.000 evra!

Oni su se upoznali preko "Fejsbuka" i počeli da kominiciraju prvo preko ove društvene mreže

Objavljeno: 23:01h

M.I. (23) iz Vršca koji je uhapšen jer je od Nišlije starog 52 godine za godinu dana iznudio 10.000 evra, ucenjujući ga da će njegove kompromitujuće fotografije proslediti njegovoj porodici, koristio je više lažnih profila na "Fejbuku", a sa jednog se čak predstavljao žrtvi i kao policajac, saznaje “Blic".

Oni su se upoznali preko "Fejsbuka" i počeli da kominiciraju prvo preko ove društvene mreže, potom i preko "Vajbera", a Nišlija je vremenom M. I. slao svoje obnažene fotografije, verujući da i on ima iste seksualne sklonosti. Kada je posle nekog vremena, M. I. počeo da ga ucenjuje i da mu traži novac, preteći mu da će njegove obnažene slike pokazati njegovoj porodici, Nišlija mu je predao sav novac i ušteđevinu koju je imao, a kako ga to nije zadovoljilo, podigao je i kredit u banci.

- Nišlija je otprilike u isto vreme ostvario kontakt preko “Fejsbuka” sa još nekim osobama, ne znajući da se zapravo iza tih profila opet krio ucenjivač. Sa jednog od lažnih profila ucenjivač mu se predstavio kao policajac, a kao potvrdu toga postavio je na svom profilu fotošopiranu fotografiju. "Policajac" mu je posle nekog vremena rekao da se osobe sa kojima komunicira preko "Fejsbuka" spremaju da ga ucenjuju i da on to može da spreči, uz naknadu od 500 evra, kaže naš izvor.

Nišlija je "zagrizao mamac", jer se svoje slike slao još nekim osobama koje je upoznao na “Fejsbuku”, ne znajući zapravo da se takođe radi o lažnim profilima koje je koristio ucenjivač.

- Pošto je platio 500 evra, ucenjivač je video da može doći do još novca, jer porodica Nišlije ne zna za njegove sklonosti, pa je nastavio otvoreno da mu preti. Pričao je da će pokazati fotografije i snimke njegovom ocu i bratu, istovremeno nastavljajući da zahteva još novca. Pošto je ucenjivač znao da se Nišlija bavi poljoprivredom, tražio je od njega da proda vredne poljoprivredne mašine, ali je ovaj umesto toga uzeo kredit u banci. Budući da ni to nije zadovoljilo “apetit” ucenjivača, i da više nije imao novca, odlučio je da slučaj prijavi policiji. Tako je i stavljena tačna na slučaj iznude jer je nakon poslednje isplate policija sačekala ucenjivača u pošti gde je došao da podigne pare i stavila mu lisice na ruke.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, a nakon saslušanja u tužilaštvu i 30 dana pritvora. On se sumnjiči za krivično delo ucene za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.