SINOVI VLASNIKA MONE DELE NASLEDSTVO! Otac im ne dozvoljava da upravljaju zajedno iz 1 RAZLOGA! SVI DETALJI BORBE
Tomislav i Uroš Momirović, Foto: Dado Đilas

ISKRENO

SINOVI VLASNIKA MONE DELE NASLEDSTVO! Otac im ne dozvoljava da upravljaju zajedno iz 1 RAZLOGA! SVI DETALJI BORBE

Odlučili da celokupan biznis prepuste sinovima Tomislavu (36) i Urošu (34)

Objavljeno: 27.09.2019. 10:12h
  • 25

Tačno tri decenije nakon osnivanja kompanije "Mona", Nada i Đorđe Momirović odlučili su da stave tačku na upravljanje kompanijom i da celokupan biznis prepuste sinovima Tomislavu (36) i Urošu (34).

I ne samo da ga prepuste već i podele, a sve sa stavom da je "kompanijama nemoguće upravljati bratski".

foto: Dado Đilas

Kako se saznaje, porodica Momirović koja zapošljava više od 800 ljudi u zemlji i inostranstvu, trenutno se vrlo intenzivno bavi podelom imperije. U kompanijama u dva sektora, modnom biznisu i hotelijerstvu, revizori već neko vreme rade na proceni vrednosti imovine, a u toku je i pravno poreska analiza kompanija, jedna od ključnih stavki u svakoj deobi biznisa.

"Reč je o potpunoj podeli porodičnog biznisa i pravljenju novih pravnih lica", kaže dobro obavešten izvor.

Starijem bratu Tomislavu pripašće, sve što je porodica Momirović prethodnih godina napravila u hotelijerstvu - od luksuznog hotela na Zlatiboru koji je otvoren 2007. preko hotela na Javoru i apartmana u Budvi, do hotela u centru Beogradu, i novog hotela sa 170 soba i 200 zaposlenih u prestonici koji će biti otvoren početkom decembra ove godine. I ne samo to - Momirovići su već počeli da realizuju i srednjoročne planove koji u najkraćem znače nova ulaganja u ugostiteljske objekte u zemlji i regionu.

Tridesetčetvorogodišnjem Urošu, s druge strane, istovremeno će pripasti modni biznis - proizvodnja i prodaja brenda osnovanog početkom devedesetih godina, sa desetinama lokala u vlasništvu širom Srbije.

Mlađem bratu ostaje i realizacija već definisanih planova, odnosno izlazak kompanije na hrvatsko tržište, a potom i dalje jačanje brenda u regionu.

Tomislav Momirović, predsednik UO Mona Hotel Management potvrdio je da je podela biznisa Momirovića u toku.

"Roditelji su bili inicijatori. Iako kao porodica funkcionišemo odlično, svesni smo da ozbiljan biznis traži mnogo više od bratske i roditeljske sloge i ljubavi. Otud i odluka da Uroš i ja, koji smo inače, i braća, i prijatelji i poslovni partneri, krenemo svako svojim putem, dok su roditelji odlučili da se povuku", kaže Momirović.

Na pitanje ko dobija više i kako je tekao dogovor, stariji Momirović kaže da je reč o podeli na "ravne časti".

"Ja sam od početka vodio posao sa hotelima, a Uroš je uvek bio uključen u modni biznis. Vremenom se ispostavilo da takva podela zapravo i odgovara našim senzibilitetima. Što se tiče vrednosti imovine, to je teško proceniti", ocenio je Momirović.

Sagovornik, inače, u poslednje vreme, više puta je dolazio u žižu javnosti svojiim zvaničnim stavovima da mladi na poslu ne treba da se štede i kako sudbinu treba da uzmu u svoje ruke umesto da čekaju da im se "nešto samo namesti".

"Ovo su ozbiljni problemi naše zemlje već više od 15 godina, koji moraju da se otvore, a rešenja nisu laka. Moramo da probudimo ljude, pre svega mlade, kojima se prvenstveno obraćam, da agresivnije uzmu stvari u svoje ruke, da se bore ozbiljno za sebe jer ovde više nema socijalizma. Ako se sami ne budu borili za svoju budućnost, niko drugi neće", rekao je Momirović, između ostalog.

Bonus video:

(Espreso.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media