SVETI OČE PAVLE, TI PRED HRISTA STANI! Prelepa Srpkinja otpevala je pesmu o PATRIJARHU, i to s PODIGNUTA 3 PRSTA
Prelepa Srpkinja otpevala je pesmu o PATRIJARHU, Foto: PRINTSCREEN TV PRVA, Printscreen Facebook

SAVRŠENO

SVETI OČE PAVLE, TI PRED HRISTA STANI! Prelepa Srpkinja otpevala je pesmu o PATRIJARHU, i to s PODIGNUTA 3 PRSTA

Ona je prikupila simpatije mnogih kako lepotom, tako i savršenim glasom

Objavljeno:

Patrijarh Pavle, 44. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve, koji je na tom mestu bio od od 1990. do 2009. godine.

Verovatno ga je najbolje ikada opisao akademik Matija Bećković koji je u jednom intervjuuu rekao:

“Niko nije tiše govorio a da se dalje čuo; niko s m anje reči nije rekao više, niko nije lakše hodio zemljom a da je ostavljao dublje tragove; niko nije bio manjeg rasta a da se video s veće daljine! Otuda, ni više ljudi ni veće tišine nego na njegovom pogrebu!”

Rođen je 11. septembra 1914. godine kao Gojko Stojčević u selu Kućanci, srez Donji Miholjac u Slavoniji, tada u Austrougarskoj, a sada u Hrvatskoj. Rano je ostao bez roditelja. Otac Stevan je otišao da radi u SAD, tamo je dobio tuberkulozu i „vratio se kući da umre“ kad je dečaku bilo tri godine, iza njega su ostala dva sina Dušan i Gojko. Posle toga majka Ana se preudala i rodila tri ćerke, i pri rođenju treće je umrla. Dušan i Gojko su ostali sa babom Dragom i tetkom, najstarijem očevom sestrom.

O njemu je napisana i pesma, koja se zove pesma Patrijarhu Pavlu.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak prelepe mlade devojke koja peva ovu pesmu. Ona je prikupila simpatije mnogih kako lepotom, tako i savršenim glasom.

Na linu ispod poslušajte kako je to zvučalo:

Ovo je tekst cele pesme:

O, narode srpski nek je Bogu hvala, Jer dobi pastira Patrijarha Pavla, U vremena smutna i u ljutoj muci, Da te vodi Hristu sa krstom u ruci Da budemo ljudi, Božji izabrani, Sveti oče Pavle ti pred Hrista stani! Blagodari Bogu maleni narode, Jer ti Bog žednome dade Svete vode, Pouke iz usta Svetoga čoveka, Što životom svojim Carstvo Božje čeka. Vodio si mudro Srpske Crkve barku, Molio Gospoda i Njegovu Majku, Da očuva srpstvo, narod i državu, Samo Hristu Spasu da prikloni glavu. Drugi apostole srpskoga naroda, Svakome čoveku otkrio si Boga, Životom si svojim svedočio veru, Uvek u podvigu u duhu i telu.

Ostao siroče bez majke i oca, Za utehu nađe kod Nebeskog Tvorca, Srpske Crkve glavo, Patrijarše Sveti, Svima sve si bio, zato se posveti! Za tvoj narod srpski i časne monahe, Domaćine, đake, vojsku i seljake, Kad staneš pred Presto vaseljene Tvorcu, Pomoli se za nas Nebeskome Ocu! I sada na nebu pred Prestolom Tvorca, Zastupaj nas, moli Nebeskog Oca, Da održi Crkvu, Sveto Pravoslavlje, Da budemo deca Svetitelja Save! Da budemo ljudi, Božji izabrani, Sveti oče Pavle ti pred Hrista stani! Da budemo ljudi, Božji izabrani, Sveti Pavle Srpski ti pred Hrista stani!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.