SUTRA SVEČANO ZATVARANJE 53. BITEFA
Bitef, Foto: Promo

Velika žurka

SUTRA SVEČANO ZATVARANJE 53. BITEFA

Danas je poslednji takmičarski dan Bitefa, kada će se publici predstaviti predstave Pozvani i Retke ptice

Objavljeno:

Sutra, u četvrtak 26. septembra, biće zatvoren još jedan uspešan Bitef.

Danas je poslednji takmičarski dan Bitefa, kada će se publici predstaviti predstave Pozvani i Retke ptice. Sutra nas očekuje završni dan festivala, dodela nagrada i spektakulatno zatvaranje u Bitef gradu, u hangarima Luke Beograd. Bitef svojoj publici poklanja koncert Beti Đorđević i svi su pozvani da počnu ljubav iz početka uz njen čuveni šlager. Ispratićemo 53. Bitef uz ljubavne melodije koje će nakon koncerta pažljivo birati Dj Miss Millie, a publika će dobiti prilike da bude deo čuvenih After Ten žurki Bitefa.

Ne propustite najbolju žurku u gradu koja obeležava početak nove pozorišne sezone u četvrtak 26. septembra od 21.30h u Luci Beograd.

SVI SU POZVANI DA POČNEMO LJUBAV IZ POČETKA!

Za sam kraj 53. Bitefa publika će imati prilike da pogleda reprizu predstave Pozvani, poznatog koreografa Sepea Bajensa u produkciji kompanije Ultima Vez iz Belgije, kao i predstavu novog cirkusa Retke ptice kompanije Vuk za Čoveka iz Francuske.

U okviru pratećeg programa od 14h na repertoaru je tribina Dejstva i dometi savremenih imerzivnih praksi, a od 17h program Cirkobalkane Krug kreativnosti - cirkuska laboratorija.

foto: Promo

U okviru čuvenih After Ten žurki, u četvrtak 26. septembra od 21:30h međunarodni žiri koji ove godine čine Olga Dimitrijević - spisateljica i performerka, Ersan Mondtag - reditelj iz Nemačke, Sanja Mitrović - pozorišna rediteljka, izvođačica i predavačica iz Belgije, Doroti Čanski - pozorišna kritičarka i profesorka studija pozorišta na Teksaškom univerzitetu i profesorka emeritus sa Sorbone Kristin Amon-Sirežol, kao predsednica žirija proglasiće tradicionalne nagrade i to Gran Prix Mira Trailović za najbolju predstavu u celini, specijalnu nagradu Jovan Ćirilov, nagradu publike koju će dodeliti Radislav Kričak, menadžer za komunikacije I&F Grupe. Odluku ko je dobitnik nagrade za najbolju režiju objaviće Politikin Žiri u sastavu Gordane Popović, Ane Tasić i Milana Neškovića.

Nakon proglašenja pobednika, očekuje nas dugo očekivani koncert Beti Đorđević, koji će zaokružiti ovogodišnji koncept Bitefa i bar na trenutak nam uliti osećaj nade i zajedništva koji smo na Bitefu gradili tokom devet dana. Videli smo kako se današnje društvo urušava, razmišljali o tome kako možemo da doprinesemo stvarnju boljeg sveta, a uz Beti ćemo Početi ljubav iz početka pre svega sa sobom i nama dragima, na samooj obali Dunava u Bitef Gradu! Nakon koncerta uživaćemo uz ljubavne melodije DJ Miss Millie, koja će zadržati pozitivnu festivalsku atmosferu koju smo svi zajedno razvijali.

Vidimo se u na svečanom zatvaranju 53. Bitefa u Bitef gradu u Luci Beograd! Ulaz na dodelu nagrada, završni koncert Beti Đorđević i Bitef žurku je slobodan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.