STIGLO UPOZORENJE U SVE RADNJE: Odluka stupa na snagu 1. januara - ko je prekrši, PRETE MU OGROMNE KAZNE
Prodavnica, Foto: Profimedia

rigorozne mere

STIGLO UPOZORENJE U SVE RADNJE: Odluka stupa na snagu 1. januara - ko je prekrši, PRETE MU OGROMNE KAZNE

Novčane kazne: 150.000 dinara za pravno lice ili 25.000 za fizičko lice, kazniće se i preduzentik sa 75.000 dinara

Objavljeno:

Odluka o zabrani upotrebe plastičnih kesa u Beogradu stupa na snagu od januara sledeće godine, međutim, u radnje je već počelo da stiže upozorenje.

- Trgovci su dužni da izbace iz upotrebe plastične kese na mestu prodaje, u svim maloprodajnim objektima, kao i u uslužnim i drugim deltanostima na teritoriji grada Beograda - piše u obaveštenju koje je stiglo jutros u jednu prodavnicu.

foto: Public

Kako se precizira, mera se ne odnosi na proizvode koji se pakuju u ambalažu i takav materijal sa kojim je proizvod u direktnom kontaktu.

Trgovci, navodi se, mogu za potrebe kupovine obezbediti i staviti na raspolaganje potrošačima torbe za kupovinu, bez i uz naknadu.

U obaveštenju se precizira i da su propisane kazne za kršenje ove odluke 150.000 dinara za pravno lice ili 25.000 za fizičko lice.

Dodatno, osim odgovornog lica, kazniće se i preduzentik novčanom kaznom od 75.000 dinara, navodi se u odluci, odnosno obaveštenju.

Precizira se da odluka stupa na snagu 1. januara, a Beograd je ujedno i među prvim gradovima koji se odlučio za ovaj potez.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.