OVI RADNICI SU SADA NAJTRAŽENIJI U NEMAČKOJ! Samo jedan poslodavac traži njih 20! Prijave se uskoro završavaju
Nemačka, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

šansa za posao

OVI RADNICI SU SADA NAJTRAŽENIJI U NEMAČKOJ! Samo jedan poslodavac traži njih 20! Prijave se uskoro završavaju

Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, danas je saopštio da je objavio poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj

Objavljeno: 19:25h

Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, danas je saopštio da je objavio poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

Prijave se primaju do 4. oktobra, a kod nemačkih poslodavaca trenutno je veliko interesovanje za pedijatrijske sestre. Jedna klinika u toj zemlji trenutno zapošljava 20 pedijatrijskih sestara odjednom.

Prijave se podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a glavni uslov koji zainteresovani moraju da ispune je da imaju završenu četvorogodišnju medicinsku školu. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti se ne primaju.

Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno.

Projekat se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine između Savezne službe za zapošljavanje Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Kako je saopšteno, projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za radnike koji već rade u Nemačkoj.

(Espreso.co.rs/Telegraf Biznis/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.