Pronašao bubašvabu u bonžiti pa prijavio, a sud ga ošurio sa kaznom od 10 miliona dinara! (FOTO)

ispresovana i upakovana

Pronašao bubašvabu u bonžiti pa prijavio, a sud ga ošurio sa kaznom od 10 miliona dinara! (FOTO)

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović osuđen je u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula "Ravanica" iz Ćuprije
Objavljeno: 17:27h

To preduzeće je tužbu pokrenulo nakon što je Papović ukazao javnosti da je u proizvodu "bonžita" pronađena ispresovana bubašvaba. Sud je ocenio da je Papović preduzeću naneo štetu. Ispraćena kao carica: Kako izgleda poslednji oproštaj od... nje!? (FOTO) Papović je objasnio da je prvostepena presuda, kojom je kažnjen sa 10 miliona dinara, stigla prošle nedelje, ali da je uložena žalba i da je ceo slučaj sada na višoj instanci. - Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su videli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon - rekli su u udruženju NOPS.

Facebook / Zaštita potrošača
Spor zbog insekta u "bonžiti" započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće "Ravanica", proizvođač "bonžite", pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba. (Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.