INSPEKCIJA JE U VRTIĆU U KOJEM SE DETE OTROVALO ZATEKLA OVO! Nikome ništa nije jasno
Vrtić "Naša radost", Foto: Printscreen/RTS

provera

INSPEKCIJA JE U VRTIĆU U KOJEM SE DETE OTROVALO ZATEKLA OVO! Nikome ništa nije jasno

Dana 19.09.2019. godine sanitarni inspektor izvršio je vanredni nadzor

Objavljeno:

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost", a vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

Povodom toga izvršena je vanredna inspekcija, a u izveštaju je navedeno:

Dana 19.09.2019. godine sanitarni inspektor izvršio je vanredni nadzor u pomenutoj predškolskoj ustanovi, u skladu sa naležnostima sanitarne inspekcije i ovom prilikom utvrdio sledeće:

- Sva sredstva za čišćenje, pranje i dezinfekciju drže se u obeleženom ormaru smeštenom u pomoćnoj prostoriji namenjenoj za čuvanje pribora i sredstava za održavanje higijene. Sve hemikalije su u originalnoj ambalaži, a radni rastvori napravljeni od koncetrovanih rastvora drže se u ambalaži na kojoj je naznačeno koji radni rastvor se u njoj nalazi i koje koncentracije. Prema izjavi direktorke poslove održavanja higijene obavlja čistačica ali je tog jutra vaspitač iz jaslene grupe izvršio dezinfekciju stola 0,5% Asepsolom koji se nalazio u boci sa raspršivačem i na kojoj je vidno bilo naznačeno koji rastvor se u njoj nalazi. Na nesreću boca se razbila i vaspitač je preostali sadržaj presuo u flašicu za vodu i istu odložio na lavabo u toaletu.

- Takođe, izvršen je pregled svih prostorija i utvrđeno da se higijena istih uredno održava i da svi zaposleni ( 29 lica ) imaju uredno overene sanitarne knjižice i ispunjavaju propisane zdravstvene uslove za rad kao i higijenske uslove u pogledu lične higijene i radne odeće", kaže se u izveštaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.