TUŽIĆEMO VRTIĆ! SAD MI JE SAMO JEDNA STVAR VAŽNA!  Majka devojčice koja se otrovala ASEPSOLOM ljuta zbog NEMARA
Dete koje se otrovalo asepsolom, Foto: Kurir

REAGOVAĆE!

TUŽIĆEMO VRTIĆ! SAD MI JE SAMO JEDNA STVAR VAŽNA! Majka devojčice koja se otrovala ASEPSOLOM ljuta zbog NEMARA

Porodica devojčice odgovornost za incident pripisuje upravi predškolske ustanove

Objavljeno:

Najverovatnije ćemo zbog velikog nemara tužiti upravu vrtića. U ovom trenutku najvažnije mi je da mi se dete oporavlja.

Ovo je za "Novosti" rekla Jelena R. majka dvoipogodišnje devojčice koja se otrovala hemijskim sredstvom asepsolom u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači koji joj je vaspitačica greškom dala da popije umesto vode.

Kako kaže, ćerka joj se do daljnjeg nalazi na intenzivnoj nezi u Pedijatrijskoj klinici.

- Jedva čekam da odem kući, naravno uz potvrdu lekara da moja kćerka neće imati nikakve posledice po zdravlje - rekla je ona za "Novosti".

Trovanje se dogodilo kada je vaspitačica žednom detetu, misleći da je u pitanju voda, greškom dala da pije iz flašice u koju je neko sipao asepsol. Dete je počelo da povraća, i brzo je prevezeno u Dom zdravlja u Rači. Nisu odmah znali o čemu je reč i devojčica je prebačena u Klinički centar u Kragujevcu.

Kako kažu u ovoj ustanovi, dete je klinički stabilno. Portparol KC Vanja Đorđević kazala nam je u četvrtak da dete do daljeg ostaje na intenzivnoj nezi u Pedijatrijskoj klinici.

Porodica devojčice odgovornost za incident pripisuje upravi predškolske ustanove, jer se po svemu sudeći, sredstva za higijenu i druge opasne materije neadekvatno čuvaju.

- Takav javašluk velika je opasnost za svako dete u tom vrtiću. Bez obzira na sve, zahvalna sam vaspitačici što me je obavestila o kojoj hemikaliji je reč, jer je time omogućeno da se dete pravilno leči. Koliko znam, moja ćerka je popila malo tečnosti, koja u slučaju unosa veće količine može da bude i smrtonosna - kaže majka Jelena, koja je neprekidno uz svoje dete u kragujevačkoj bolnici.

Direktorka PU "Naša radost" u Rači, Ljubina Jeftić, kaže da je pokrenut disciplinski postupak, te da će odgovorni za incident odgovarati.

Načelnik školske uprave u Kragujevcu, Goran Joksimović potvrđuje da je dobio izveštaj direktorke PU iz Rače, te da je prosleđen Ministarstvu prosvete, da je za ovaj slučaj nadležna Republička prosvetna inspekcija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.