Ovogodišnji, 62. Grožđebal, biće održan u periodu od 19. do 22. septembra
Grožđebal, Foto: Promo

Dani berbe grožđa

Ovogodišnji, 62. Grožđebal, biće održan u periodu od 19. do 22. septembra

Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini

Objavljeno:

Organnzator ove, tradicionalne manifestacije su Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac. Dani berbe grožđa, ili kako ga vrščani popularno zovu ”Grožđebal” najveća je, najstarija i jedna od najposećenijih turističko-privrednih manifestacija u Srbiji. Dolaze turisti ne samo iz Srbije već i inostranstva. Tako je prošle godine za četiri dana Vršac posetilo oko 100.000 turista.

Grad će, kako ističe gardonačelnica Vršca Dragana Mitrović i dalje raditi na razvoju manifestacionog turizma, jer je to poseban potencijal za dalji razvoj grada, te će to svakako biti jedan od prioriteta za ulaganja u narednom periodu.

Zaštitna ličnost "Berbe" je Vinko Lozić, lik iz dela poznatog srpskog pisca Jovana Sterije Popovića. Ove godine ulogu Vinka Lozića preuzeće glumac Ivan Bekjarev.

Vinko je prva ličnost i komandant trodnevne parade i svečanosti. Na svečanom otvaranju gradonačelnik mu predaje ključeve grada, koje vraća na svečanom zatvaranju.

U toku manifestacije u slavu berbe grožđa organizuju se mnogobrojna dešavanja.

U četvrtak se održava i izbor za Miss berbe, subota i nedelja prepodne i popodne namenjeni su najmlađima, uz maskembal, muzičke i plesne nastupe, a tu su i karnevalska povorka, bacanje grožđa iz aviona, sportski i drugi prateći sadržaji.

foto: Promo

Tokom Dana berbe grožđa, posebno će se promovisati lokalna udruženja, prvenstveno vinara i vinogradara, koja će svoje delatnosti i proizvode predstaviti na štandovima u vinskoj ulici.

Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini.

U petak će na glavnoj bini nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović, u subotu nakon Vitezova vina na binu izlazi OK Bend, a zatim Alen Islamović, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend. Priliku da se predstave velikom broju posetilaca na glavnoj bini imaće i vršački bendovi, već u četvrtak.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.