TRČANJE, VINO I ODLIČNA ZABAVA NA VINSKOM MARATONU NA PALIĆU
Vinski maraton na Paliću, Foto: Ivan Čutura

Najava

TRČANJE, VINO I ODLIČNA ZABAVA NA VINSKOM MARATONU NA PALIĆU

Prijave preko sajta su završene, ali će zainteresovani moći da se prijave i na licu mesta u petak od 18h, kao i u subotu od 8 do 10h

Objavljeno:

Trčanje, vrhunska vina i odlična zabava očekuju više od 1.000 trkača, koji su se prijavili za treći Vinski maraton koji će biti održan 21. septembra na Paliću.

Prijave preko sajta su završene, ali će zainteresovani moći da se prijave i na licu mesta u petak od 18h, kao i u subotu od 8 do 10h. U isto vreme, svi prijavljeni trkači moraju da se registruju i preuzmu svoje startne pakete. Start obe trke je u 11h kod Velike terase na Paliću, a vremenski limit za istrčavanje staza je pet sati. Za vikend će na Paliću biti sunčano i temperatura idealna za trčanje, što će svakako doprineti još lepšoj atmosferi na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

foto: Ivan Čutura

Veliki uspeh prva dva izdanja pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim u Srbiji, jer od prve godine ima međunarodni karakter. I ove godine su se prijavili trkači sa više kontinenata, koji u Srbiju dolaze zbog Vinskog maratona iz Japana, Norveške, Švajcarske, Nemačke, SAD, Brazila, Rusije, Velike Britanije, Finske, Austrije, Češke, Poljske, a tradicionalno, pored Srbije, najviše trkača dolazi iz BIH, Hrvatske i Mađarske.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

foto: Ivan Čutura

Vinski maraton na Paliću izaziva veliku pažnju ne samo profesionalnih trkača, koji se posebno pripremaju, da istrče Vinsku trku polumaratonske dužine 21,1 km, već i brojnih rekreativaca koji zajedno sa decom i kućnim ljubimcima učestvuju na Trci uživanja, koja je dužine 10 km. Pravila dozvoljavaju da učesnici na Trci uživanja mogu i da hodaju, ali je obavezno da budu dobro raspoloženi, spremni da uživaju u prirodi, vinu i odličnoj hrani, a ukoliko žele mogu i da obuku neki interesantan kostim, pa će trka biti još zabavnija. Trke su takmičarskog karaktera, ali je najvažnije učestvovati, tako da svako ko stigne do cilja dobija medalju. Specijalne nagrade će dobiti najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji, a biće proglašen i najbolje kostimiran trkač ili grupa trkača.

foto: Ivan Čutura

Po završetku trka sve učesnike i posetioce kod Velike terase očekuje zabavni program, takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik.

Vinski maraton na Paliću je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.