BOGDAN I TAMARA KRENULI PEŠICE IZ NIŠA ZA BEOGRAD! Ovo rade zbog DECE OBOLELE OD RAKA, i nije im prvi put (FOTO)
Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, Foto: Privatna arhiva

PRUŽI KORAK

BOGDAN I TAMARA KRENULI PEŠICE IZ NIŠA ZA BEOGRAD! Ovo rade zbog DECE OBOLELE OD RAKA, i nije im prvi put (FOTO)

Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare

Objavljeno:

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, najbolji prijatelji danas su krenuli peške iz Niša do Beograda, u drugoj po redu humanitarnoj šetnji "Pruži korak", čiji je cilj prikupljanje novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

Pešačenje je počelo ispred Dečje bolnice KC u Nišu, a poslednjeg dana, 26. septembra, biće organizovan Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15 sati i završiti se ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici ove akcije, oni su prespavali u Roditeljskoj kući u Nišu., a jutros su krenuli ka Beogradu pešice.

Sinoć ih je inače u Roditeljskoj kući dočekao Laki sa porodicom i torta koju je napravila njegova mama. Pogledajte dirljivu fotografiju koja je objavljena pred njihov polazak na put.

Ovaj događaj ispratio je i veliki broj medija.

Kada su već krenuli na turu pešačenja od 36 kilometara koliko su planirali za danas, čuli smo se sa Bogdanom. Za Espreso je mladi humanitarac rekao da im vreme baš i ne ide od ruke.

- Kada smo krenuli počela je kiša, ali već se vreme smiruje pa smo za sad bez kabanica. Nadam se da će narednih dana biti lepše vreme kako je i najavljeno, mada pešačimo mnogo brže kada bežimo od kiše - rekao je on uz osmeh.

- Prethodno pešačenje bilo je posledica velike želje da nas dvoje učinimo nešto za svu decu koja boluju od raka, i u tome smo relativno uspeli. Ovoga puta želja nam je da ujedinimo sve ljude koji shvataju važnost humanosti i solidarnosti i da zajedno sa nama, ali kroz aplikaciju, pešače i doprinesu jednom višem cilju - objašnjavaju oni.

Podsetimo, mladi Beograđani su 2017. godine došli u žižu javnosti jer su pešačili kako bi skrenuli pažnju javnosti na akciju prikupljanja novca za izgradnju nove zgrade dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.

Više o njihovom prvom poduhvatu pročitajte na linku ispod:

Prošlog puta prikupljeno je više od 3.000.000 dinara tokom akcije "Pruži korak"

- Ovog puta očekujemo i nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo makar duplo više od toga! To ne možemo sami, već je neophodno da budemo ujedinjeni u toj misiji, mi kao dvojac koji je ovo osmislio, kompanije koje će donirati novac i svi građani koji će instalirati aplikaciju i pešačiti - objasnili su oni.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Šta čekate?

Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije. Poruke se mogu slati i na NURDOR SMS broj 1150, a cena je 100 di- nara. Za pomoć je aktivan i ra- čun NURDOR: 170-30010715000- 82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: "Pruži korak".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.