MUŠKARCI SU DANAS NEŽNIJI POL! Devojka iz Srbije napisala sve što joj je na duši: MAJKE SU ZA SVE KRIVE!
Ljubavni problemi, Foto: Profimedia, Ilustracija

gde su pravi muškarci?

MUŠKARCI SU DANAS NEŽNIJI POL! Devojka iz Srbije napisala sve što joj je na duši: MAJKE SU ZA SVE KRIVE!

Uloge su se nekako zamenile

Objavljeno:

Danas nema pravih muškaraca. Ovo je rečenica koju mnoge devojke izgovaraju, i problem koji pokušavaju da definišu i reše.

Šta znači kada se za nekog muškarca kaže da je "pravi muškarac" i šta žene tačno pod tim podrazumevaju?

Kako je praksa pokazala, devojke žele osobu pored koje se osećaju, pre svega, voljeno, a potom i sigurno. Pravi muškarac pored ljubavi i sigurnosti, treba da pruža podršku svojoj partnerki, i da joj bude životni oslonac. Naravno, ništa manje se ne očekuje ni od devojaka. Ipak, izgleda da je danas teže, više nego ikada do sada, pronaći tog pravog muškarca.

Nekada su muškarci bili hrabriji i odvažniji, bez problema su prilazli devojkama, nisu se plašili odbijanja, a u vezama su bili zaštitnički nastrojeni, bili su posvećeni partnerki, a onda sve sve to promenilo...

Nebitno da li su nasamo sa osobom ženskog pola, ili u društvu svojih prijatelja, muškarci se retko kada odvaže da priđu devojci koja im se dopada.

Najčešće su devojke te koje naprave prvi korak, a kada ostanu u vezi sa muškarcem kom su prve prišle, obično se ispostavi da on ni u vezi neće preuzeti bilo koju vrstu inicijative. Zatim devojka shvati da joj je mnogo lakše da bude sama, nego u neproduktivnoj vezi.

Ko je kriv i šta se tačno dogodilo?

Šta se dešava sa muškarcima, niko ne zna, ali na osnovu mišljenja pripadnica nežnijeg pola, nešto debelo nije u redu.

Čini se da su današnji muškarci postali nežniji pol, i da su se uloge nekako zamenili. Da li problem leži u tome što žene često zarađuju više od muškaraca, pa zato oni imaju osećaj da u vezi ne doprinose dovoljno, makar što se finansijskog plana tiče.

S druge strane, mnogi se muškarci plaše odbijanja i straha da ne budu ismejani od strane svojih drugova, koji su obično isto tako sami i bez partnerke. Ipak, devojkama ovaj "nerealan" strah nije jasan, jer kako kažu postoje dve situacije koje se mogu dogoditi ako muškarac priđe devojci. Prva je da se i on dopadne njoj, i da sve bude u redu, a druga je da ga ona na fin način odbije, ili ako je ipak, devojka neprijatna, muškarac svakako neće biti na nekom velikom gubitku.

Mnoge devojke smatraju da problem leži i u vaspitanju muškaraca. Zbog odnosa majke i sina, sutra partnerke u vezi ispaštaju. Majke su previše zaštitnički nastrojene prema svojim sinovima i tako od njih prave ljude koji nisu spremni da preuzmu odgovornost i obavezu.

Svakako da su se današnji muškarci veoma promenili. Ne žele da preuzmu inicijativu i čekaju da žena načini prvi korak, a današnje žene su dokazale da su sposobne za sve.

S druge strane, devojke su emancipovane i obrazovane, same zarađuju, pa nije iznenađujuće što mnogi muškarci osećaju da ne mogu da se "nose" sa takvim devojkama. Baš zbog toga što su u potpunosti nezavisne, devojke nemaju tolerancije niti bilo kakvog razumevanja prema muškarcima. Pa tako na prvu grešku svog potencijanog partnera, one od istih odustaju, jer ne žele da se prilagode, niti da prihvate bilo šta drugačije od onoga što su zamislile.

Moguće je i da su devojke previše visoko postavile svoje standarde, i da deluje kao da ni malo ne žele da ih promene, ipak, mnoge devojke tvrde da među "jačim" polom nema više pravih muškaraca zbog kojih vredi prilagoditi se i promeniti bilo šta.

Sve su svemu, očigledno je da problem postoji i da nije ni malo lako rešiti ga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.