ZABRANJEN RAD DVE SREDNJE ŠKOLE U SRBIJI: Razlozi su DRAMATIČNI
Mladen Šarčević, Foto: Printskrin/RTS

nezakonit rad

ZABRANJEN RAD DVE SREDNJE ŠKOLE U SRBIJI: Razlozi su DRAMATIČNI

Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito

Objavljeno:

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi "Tutin" u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

"Inspektori su utvrdili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera. Zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove", navodi se u saopštenju ministarstva.

Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Srbiji biće nastavljen i u novoj školskoj godini, navode iz ministarstva.

Dodaju da nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.