SRPKINJA JE 7 GODINA NEDUŽNA ROBIJALA U PERUU: Sad je došla u Srbiju IZ TREĆEG PUTA zahvaljujući DOBRIM LJUDIMA
Ilustracija zatvora, Foto: Facebook

konačno

SRPKINJA JE 7 GODINA NEDUŽNA ROBIJALA U PERUU: Sad je došla u Srbiju IZ TREĆEG PUTA zahvaljujući DOBRIM LJUDIMA

Požarevljanka koja je nedužna robijala sedam godina u Limi, posle dva neuspela pokušaja, iz trećeg puta uspela da se vrati u Srbiju

Objavljeno:

Požarevljanka koja je nedužna robijala sedam godina u Limi, posle dva neuspela pokušaja, iz trećeg puta uspela da se vrati u Srbiju.

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

- Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla je vidno uzbuđena Vase za Novosti po sletanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

foto: Facebook

Vase je na aerodromu dočekala njena verna prijateljica Vesna Đukić-Delić i poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za kupovinu avionske karte. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.