U MARTU JE ČOVEK PAO SA OVE ZGRADE I POGINUO: Sad se SULUDI trend među radnicima NASTAVLJA, jezivo je i za gledanje
Radnik na skeli u Masarikovoj bez zaštitne opreme, Foto: Printscreen

da li je ovo moguće?!

U MARTU JE ČOVEK PAO SA OVE ZGRADE I POGINUO: Sad se SULUDI trend među radnicima NASTAVLJA, jezivo je i za gledanje

Gradilište, odnosno sam objekat pripada građevinskoj firmi "Volf invest" iz Novog Sada

Objavljeno: 16:51h

Inženjer Vladan S. (30) iz Veternika, poginuo je u martu mesecu ove godine padom sa gradilišta na uglu Hilandarske i Masarikove ulice u Novom Sadu. Prevezen je u Hitnu pomoć, ali je podlegao povredama. Inženjer nije imao zaštitnu opremu tokom obilaska objekta, a taj trend se, uprkos nemilom događaju, nastavlja među radnicima.

Naime, na Tviteru se pojavio snimak gore pomenutog objekta, na kome je radnik radio na skeli bez zaštitne opreme, i to kako su se stanari požalili nedeljom ne mareći za to da li neko odmara.

- Zgrada gde je u martu poginuo radnik u Masarikovoj. Snimak je od juče. Bez zaštitne opreme i dalje. Rade nedeljom. Urlaju, nema veze da li je dan za odmor i šta ih briga za stanare drugih zgrada. Inspekcije u N. Sadu kanda ne postoje - napisala je jedna tviterašica na svom Tviter nalogu, a ispod ovog komentara nalazi se i video na kome se jasno vidi sve napisano.

Gradilište, odnosno sam objekat pripada građevinskoj firmi "Volf invest" iz Novog Sada. Tim povodom kontaktirali smo istu, kako bismo saznali zašto radnici rade neradnim danom i to bez adekvatne opreme.

Vlasnik "Volf investa", Željko Pudar rekao je za Espreso da prema njegovim saznanjima niko ne bi trebalo da radi nedeljom na gradilištu, osim čuvara, čiji je zadatak da počiste unaokolo, te kako je moguće da moleri rade bez zaštitne opreme na fasadi.

Mile Bojković, vlasnik firme "MMG color", koji je između ostalog i poslodavac radnicima koji rade završne radove na fasadi gore pomenutog objekta, rekao je za Espreso kako su svi radnici prijavljeni, kao i kako su svi zadužili opremu za zaštitu na radi.

- Danas nam je bila inspekcija rada. Svi moji radnici su prijavljeni i svi oni su zadužili opremu za zaštitu na radu. Takođe su prošli i obuku o zaštiti na radu. Ukoliko su i bili bez zaštitne opreme to su uradili samoinicijativno. Očigledno ću morati da ih pritiskam da je koriste radi svoje sigurnosti - rekao je Mile Gojković za Espreso.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.