DOBRO POGLEDAJTE MAGDALENINO (3) LICE! Za njeno normalno detinjstvo potrebno je JOŠ SAMO 3.000 EVRA! (FOTO)
Magdalena Marković treba još 3.000 evra za operaciju u Londonu, Foto: Privatna arhiva

budimo humani

DOBRO POGLEDAJTE MAGDALENINO (3) LICE! Za njeno normalno detinjstvo potrebno je JOŠ SAMO 3.000 EVRA! (FOTO)

Magdalena je rođena sa teškom srčanom manom po tipu "Tetralogije Fallot" i bez plućne arterije

Objavljeno:

Nakon koncerta u Vršcu, potrebno je sakupiti još tri hiljade evra za operaciju trogodišnje Magdalene Marković iz Dvorišta kod Golupca.

Humanost je, uz više od pet sati dobre muzike, pozitivne energije i optimizma, još jednom ujedinila Vrščane i njihove goste. Za Magdalenu su svirali belocrkvanski "Stormpack" i vršački bendovi "Unutrašnji portret" i "Braveheart", ali i mnogo poznatija muzička imena: "Iskaz", "Hadži prodane duše", Artan Lili i Sergej Ćetković.

Na koncertu u Vršcu sakupljeno je 892.045 dinara.

Koncert su organizovali "Deltix security", Unija studenata, Udruženje "Edukacija" i grad Vršac, a podršku akciji dala su i brojna druga udruženja, organizacije, ustanove i preduzeća.

8. septembra održan je koncert i u Klubu "Fest" u Zemunu. Za Magdalenu su svirali: "Remedy", "Mooncage", "Lagana Sreda i Shark" i "Snake & Planes", a specijalni gost na koncertu bio je Gile iz "Električnog orgazma". Cena ulaznice bila je 500 dinara, a osim toga svako je mogao da donira novac u skladu sa svojim mogućnostima.

Magdalena je rođena sa teškom srčanom manom po tipu "Tetralogije Fallot" i bez plućne arterije. Prvi put je operisana svega nekoliko dana po rođenju. Obavljena je pomoćna operacija kako bi preživela. Devetog dana života je izvršena ugradnja MBT šanta, a zatim i revizija šanta, nakon čega se uspešno oporavljala. Tada je porodici rečeno da će Magdalena imati još operacija.

Prošle godine 14. novembra, na praznik zaštitnika lekara Sveti Vrači, na klinici "Harley street" u Londonu, obavljena kardiohiruška intervencija nakon koje se Magdalena sjajno oporavila. Prestala je intenzivno da modri, da se zamara, i počela je da hoda i trči kao i sva deca njenog uzrasta.

Magdalena se vratila kući

Sledeća na redu operacija podrazumeva potpunu korekciju srčane mane, nakon koje bi Magdalena trebalo da nastavi normalan život. Konačna operacija bi, takođe, trebalo da bude izvedena na klinici "Harley street" u Londonu.

Pomozite Magdaleni! Upišimo 522 i pošaljimo SMS na 3030, ili uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e doniraj - http://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=522.

Dinarski račun 160-5111848-42.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/eBraničevo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.