OZBILJNO UPOZORENJE ZA DELOVE SRBIJE: Očekuju se jaki PLJUSKOVI!
Vreme će se stabilizovati tek od srede, Foto: EPA/Javier Etxezarreta

PROMENLJIVO I NESTABILNO

OZBILJNO UPOZORENJE ZA DELOVE SRBIJE: Očekuju se jaki PLJUSKOVI!

U utorak se nakon vedrog i svežeg jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom, očekuje toplo vreme na celoj teritoriji naše zemlje, sa temperaturom do 24 stepena na severozapadu, do 29 na jugoistoku

Objavljeno:

Promenljivo vreme sa nešto više sunčanih intervala, ali i sa lokalnim pljuskovima očekuje nas danas, kao i početkom naredne sedmice. Ali, već od srede pa do subote uživaćemo u stabilnom i toplom vremenu, a onda nam od nedelje sledi osveženje i dodatni pad temperature.

Do kraja dana u našoj zemlji zadržava se pretežno sunčano i relativno toplo vreme. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u poslepodnevnim časovima najpre na jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima zemlje očekuje se mestimično kratkotrajna kiša ili lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom. Sudeći prema poslednjoj najavi RHMZ-a, kroz naredna dva sata na jugu Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

Temperatura danas do 30 stepeni, u Beogradu maksimalna dnevna 28. Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, na širem području prestonice doći će do jačeg razvoja oblačnosti negde posle 16.00 časova, te bi Beograđani trebalo da očekuju večeras kišu koja će biti lokalnog karaktera.

Sutra će vreme u prvom delu dana biti slično današnjem, dakle i dalje toplo vreme i sa više sunčanih intervala. Međutim, krajem dana u Vojvodini su mogući obilniji pljuskovi i kratkotrajne grmljavinske nepogode, a prema meteorološkom upozorenju RHMZ- a u poslepodnevnim satima, na severu Srbije lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.

- Sutra posle podne doći će do razvoja oblačnosti na severu Srbije, pa se u tim predelima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito u Vojvodini. Jak jugoistočni vetar očekuje se u košarskom području, Pomoravlju i Podunavlju, a na jugu Banata biće povremeno i sa olujnim udarima - kaže za "Blic" meteorolog Đurić i dodaje da je dobra vest to što će već krajem dana vetar slabiti.

Od utorka toplije vreme

U utorak se nakon vedrog i svežeg jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom, očekuje toplo vreme na celoj teritoriji naše zemlje, sa temperaturom do 24 stepena na severozapadu, do 29 na jugoistoku. U Beogradu oko 26 podeoka.

Od srede pa do vikenda uglavnom će biti suvo i sunčano, živa u termometru ići će do 30 podeoka. A onda, pred sam kraj nedelje sledi pogoršanje vremena.

- U nedelju dolazi do promene vremena u vidu osveženja i kiše prolaznog karaktera. To će doneti pad temperature te se narednih dana očekuju temperature u granicama prosečnih za prvu polovinu septembra do 26 stepeni - zaključuje Đurić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.