12 stvari koje morate da znate o DIGITALNOM MARKETINGU
Morate imati znanja iz čak 12 oblasti koje ovo zanimanje podrazumeva, Foto: Promo

važna je edukacija

12 stvari koje morate da znate o DIGITALNOM MARKETINGU

Osnova digitalnog marketinga jeste online promocija i povezivanje sa pravom ciljnom grupom

Objavljeno:

Paralelno sa razvojem tehnologija i interneta, razvijao se i digitalni marketing kao industrija koja godinama unazad predstavlja jednu od retkih sa dvocifrenim rastom, kako u svetu, tako i u našoj zemlji. U protekloj godini, industrija digitalnog oglašavanja u Srbiji imala je promet od čak 36 miliona evra.

Kako da postanete deo ove uspešne zajednice?

Osnova digitalnog marketinga jeste online promocija i povezivanje sa pravom ciljnom grupom, ali digitalni marketing zapravo podrazumeva mnogo više od toga. Potražnja za ekspertima iz ove oblasti iz godine u godinu sve je veća, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je poznavanje digitalnog marketinga postalo obavezno za sve pozicije u marketingu i menadžmentu. Ipak, nije mnogo onih koji se mogu nazvati digital ekspertima jer da biste bili uspešni u ovoj industriji, morate imati znanja iz čak 12 oblasti koje ovo zanimanje podrazumeva.

- Osnove digitalnog marketinga

- Strategija i planiranje

- Display advertising

- Search engine marketing

- Video advertising

- Društvene mreže i content marketing

- Mobilni marketing

- Programmatic advertising

- Email marketing

- E commerce

- Internet analitika i UX

- Zakon i prava na internetu

Da li ova znanja mogu da se steknu u Srbiji?

foto: Promo

Svi koji žele da uđu u industriju digitalnog marketinga, zaposleni u industriji digitalnog marketinga, zaposleni u kompanijama koje se oglašavaju, a koji sarađuju sa marketing agencijama, zaposleni u medijima, kao i mali i budući preduzetnici mogu da prođu obuku i nakon testiranja steknu sertifikat DIMAQ - najsveobuhvatniju obuku u koju su uključene sve gore navedene oblasti i sertifikat koji je priznat u svakoj zemlji u Evropi gde postoji IAB.

DIMAQ edukaciju u Srbiji organizuje IAB Serbia (Interactive Advertising Bureau), udruženje koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji. IAB Serbia deo je globalne IAB mreže, član IAB Europe i ekskluzivni zastupnik licence, zadužen za sprovođnje DIMAQ sertifikacije u Srbiji. Više o DIMAQ sertifikaciji možete pronaći na linku.

BONUS VIDEO:

IAKO JE OSTAO BEZ RUKE, NASTAVIO DA DIŽE TEGOVE! Divi mu se cela planeta (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.