MESTA NA FAKULTETIMA IMA NA PRETEK, PA ČAK I ZA BUDŽET! Počinju prijemni ispiti za DRUGI UPISNI ROK
Studenti / Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

BUDUĆI BRUCOŠI U PANICI

MESTA NA FAKULTETIMA IMA NA PRETEK, PA ČAK I ZA BUDŽET! Počinju prijemni ispiti za DRUGI UPISNI ROK

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu mesta ima za 955 budžetskih studenata i više od 2.200 na samofinansiranju

Objavljeno: 04.09.2019. 10:00h

Danas počinju prijemni ispiti za drugi upisni krug na fakultetima u Srbiji, a završavaju se sutra. Na velikom broju fakulteta ostalo je dosta slobodnih mesta, samofinansirajućih i budžetskih, pišu srpski mediji.

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu mesta ima za 955 budžetskih studenata i više od 2.200 na samofinansiranju. Najviše slobodnih budžetskih mesta ostalo je na Tehničkom fakultetu u Boru, Šumarskom i Fizičkom fakultetu.

Na Tehničkom fakultetu u Boru od 240 budžetskih i samofinansirajućih mesta ostalo nepopunjeno 183 mesta (149 budžetskih i 34 samofinansirajuća). Mesta ima i za 238 studenata na Šumarskom fakultetu, dok Fizički fakultet može da izda još 96 brucoških indeksa.

Na Poljoprivrednom fakultetu za drugi upisni krug ostalo je 170 budžetskih i 314 samofinansirajućih mesta.

Na Rudarsko-geološkom fakultetu ostalo je 102 budžetska i 57 samofinansirajućih mesta, a budžetskih i samofinansirajućih mesta ostalo je i na Građevinskom, Tehnološkom fakultetu. Ekonomski i Pravni fakultet indekse mogu da izdaju u drugom krugu samo za samofinansirajuće studente.

Preliminarna lista drugog upisnog kruga na fakultetima biće objavljena 6. septembra, a upis se završava do 15. septembra.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media