SUTRA STIŽE ZAHLAĐENJE! Nakon PLJUSKOVA, sledi haos! OVAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA MESECA
Leto, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

SPREMITE SE!

SUTRA STIŽE ZAHLAĐENJE! Nakon PLJUSKOVA, sledi haos! OVAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA MESECA

Meteorolog potvrdio informacije!

Objavljeno:

Prvi septembarski dan obeležile su izuzetno visoke temperature vazduha, a zaključno sa ponedeljkom ekstremno vreli letnji dani ostaće iza nas. Od utorka se opraštamo sa letnjom žegom, sledi nam osveženje u vidu kratkotrajnih padavina i niže temperature do sedam stepeni, ali se suvo i prijatno vreme nastavlja do kraja semptembra.

Još danas veći deo dana biće sunčano i vrlo toplo sa maksimalnim temperaturama od 33 do 35 stepena, ali se u noći ka utorku očekuje hladan front koji će našoj zemlji doneti pad temperature i ređu kišu, osim na jugoistoku i istoku gde će se do kraja dana zadržati veoma toplo vreme.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas je posle podne na jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti moguća retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura bila je od 31 do 35 stepeni, u Beogradu oko 33.

- Od utorka sledi osveženje i niže temperature za oko pet do sedam stepeni najpre u severozapadnim krajevima, a zatim u sredu i u ostalim delovima zemlje - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

On objašnjava da prosečna maksimalna temperatura za početak septembra iznosi 24 stepena, te da će se narednih nekoliko dana one kretati oko ili koji stepen iznad prosečnih vrednosti.

- Temperature koje nam slede uz osveženje kretaće se između 25 i 30 stepeni Celzijusovih, što znači da su u okviru prosečnih ili malo iznad proseka za ovaj period godine. Treba napomenuti da će osveženje doneti manju količinu padavina, i to uglavnom kratkotrajnu kišu lokalnog karaktera, što može da znači da je ponegde neće ni biti - ističe Todorović.

Prema njegovim rečima takvi izgledi vremena zadržaće se do kraja naredne sedmice, s tim što je od 9. septembra moguće i dodatno zahlađenje za nekih dva stepena. Po svim prilikama vrelih dana više neće biti, a ovaj mesec obeležiće suvo vreme i prijatne temperature vazduha.

- Do kraja septembra uživaćemo u najprijatnijem mesecu u godini. Biće lepo i suvo vreme u većem delu dana - zaključuje sagovornik.

Dakle, sveženje će doneti uobičajene temperature za ovo doba godine, ali s obzirom na to da imamo više od 15 vezanih dana sa ekstremnom vrelim vremenom, subjektivni osećaj biće da su je pad temperature niži nego što prikazuju brojke na termometru. U svakom slučaju, sledi pozno leto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.