KLINTONE, TI SI BROJ 1 PO ŠUNTAVILU! Išli smo u MAJUR, do MOSTA kog su BRANILI od NATO bombi, evo šta smo našli
Espreso u Majuru i Đurđevom brdu, Foto: Prentscren

URNEBESAN ESPRESO VIDEO!

KLINTONE, TI SI BROJ 1 PO ŠUNTAVILU! Išli smo u MAJUR, do MOSTA kog su BRANILI od NATO bombi, evo šta smo našli

Evo kako smo se proveli na međi Majura i Đurđevog brda...

Objavljeno:

Klintone, ti si broj jedan po šuntavilu! Gotovo da nema Srbina, koji ne zna ove reči ili koji nije odgledao sada već legendarni video klip na jutjubu iz 1999. godine.

Branili su tada Živadin Jeftić, koga Srbi prozvaše Šuntavilo, inače nadimak mu je Crni i njegovi drugari drveni most, svojim telima od projektila NATO. Nema ko ne zna rečenice kao što su:

"Ovaj most je nama od dragocenosti" i "ako sruše ovaj most, napravićemo novi za tri sata, jer tako smo u mogućnosti".

Smejali smo se i mogu slobodno da kažem s kolena na koleno prenosili priču o legendarnim herojima sa Majura i Đurđevog brda.

Otišli smo danas, dve decenije posle na isto mesto, kako bi videli da li se nešto promenilo.

Nažalost, glavnih junaka iz čuvenog snimka nema više među živima, ali ostali su meštani Majura i njihove porodice da ih se sećaju i pričaju o njihovom junaštvu iskazanom 1999. godine.

Na mestu gde se nalazio nekada drveni most koji je spajao Majur i Đurđevo brdo danas nema više ništa. Trava je narasla, sve je obuhvatio korov, a jedino je tu još Lugomir - reka koja i dalje pravi probleme meštanima ovih mesta.

Par stotina metara dalje, od mesta sa kojeg je Živadin Jeftić izgovorio čuveno: "Klintone ti si broj jedan po šuntavilu" nikao je pre par godina nov, betonski most. Meštani su mu dali ime "Sofin most".

Nisu ga napravili za tri sata, kao što je govorio Crni, već za nekoliko dana, ali bilo kako bilo meštani Majura dobili su novu vezu sa Đurđevim brdom i novu dragocenost.

U selu i dalje živi Ruška Jeftić, žena pokojnog Živadina Crnog, primila nas je u svoj dom, pokazala nam je fotografije "Šuntavila" kada je bio mlad. Ona i dalje čuva uspomenu na njega.

Pošto, nažalost, među živima nema više junaka sa video priloga koji je obišao svet, Ruška poštarka, kako je zovu meštani Majura nam je u kameru rekla ono čuveno:

"Klintone ti si broj jedan po šuntavilu".

Kako smo se proveli u Majuru i šta smo tamo videli pogledajte u videu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.