DEJAN JE SMRŠAO 50 KG ZA DESET MESECI: Jedan od najboljih mladih doktora u Srbiji otkriva SVOJU TAJNU!
dr Dejan Mihajlović, Foto: Printscreen/Instagram

uzor MNOGIMA

DEJAN JE SMRŠAO 50 KG ZA DESET MESECI: Jedan od najboljih mladih doktora u Srbiji otkriva SVOJU TAJNU!

''Otkad znam za sebe bio sam "buca". Da li je to genetika, način života ili nešto treće dugo nisam znao''

Objavljeno:

Višak kilograma predstavlja veliki problem današnjice. Dok jedni tvrde da se osećaju dobro, za druge je ova tema i dalje tabu. O gojaznosti ne razgovaraju, ne žele da prihvate svoje telo i ne znaju kako da promene situaciju u korist svog zdravlja.

Zbog mnogih (dez)informacija koje možemo naći o ''bezbednim'' dijetama, ali i mnogih preparata koji nam ''garantuju'' minimum deset kilograma manje, odlučili smo da na ovu temu porazgovaramo sa doktorom Dejanom Mihajlovićem. On je nagrađen kao jedan od najboljih mladih doktora u Srbiji, a za samo godinu dana smršao je čak 50 kilograma. Sa našim čitaocima, odlučio je da podeli svoju, mnogi bi rekli, neverovatnu priču.

Urucenje ugovora o radu. Jos jednom najbolji ? ?

A post shared by Dejan S. Mihajlovic (@divergent_dr) on

''Otkad znam za sebe bio sam "buca". Da li je to genetika, način života ili nešto treće, dugo nisam znao. Dok sam bio u kući zastićen od okoline, nisam bio svestan da to može predstavljati problem, ali kada sam krenuo u školu, uvideo sam koliko je to sto sam gojazan moj "hendikep". Da, tako su ostala deca gledala mene. Iako sam bio najbolji đak, uvek sam bio guran u stranu, uvek isključen iz društva, samo zato sto sam debeo. I tako celo školovanje.. A nije da nisam pokušavao da smršam...'', počinje svoju priču dr Mihajlović.

''Uspem da smršam par kilograma i onda ih ekspresno vratim. Sećam se da sam prvu dijetu držao sa sedam godina. Zamislite dete od sedam godina kojem su zabranjeni slatkiši i sve što deca vole. Onda različiti preparati, režimi, ali na kraju uvek ono isto. Debeli Dejan. To je bila prva asocijacija na mene. Trajalo je sve do fakulteta, kada je došao period osvešćivanja. Oni koji zagovaraju psiholosku genezu gojaznosti kažu da je gojaznost ''štit od nečega''.

Da li sam se plašio da se suočim sa realnim životom, sa tim da punim neku emotivnu prazninu? Na kraju sam to i saznao, a onda je počeo preokret u mom životu.

Volim da to opišem kao da je neko okrenuo dugme sa OFF na ON i onda je neko ko nikada u životu nije potrčao, krenuo manično da trenira. U početku 3 puta nedeljno, zatim 4, 5, pa sve do broja 8.

Režim ishrane sam propisao sam sebi, kombinacija svega što sam naučio tokom studija, sumacija svih dijeta koje sam držao i tako za prvih 6 meseci uspeo da smršam 35 kilograma.

:)

A post shared by Dejan S. Mihajlovic (@divergent_dr) on

To je bio moj prvi cilj, smršati do apsolventske veceri. Najbitnija stvar u mršavljenju je imati cilj. Onda je naišao prvi izazov, leto nakon diplomiranja, opuštanje i vracanje 5 kg. Čim sam na vagi ponovo ugledao trocifreni broj, krenuo sam opet u avanturu zvanu mršavljenje. Volim da to nazivam avanturom jer je jako bitno nazivati stvari nekim prijatnim imenima, dijeta je previše rigidan termin. Pored treniranja, uveo sam i detoks sokove u kombinaciji sa proteinskom ishranom sa puno povrća i tako došao do magične cifre od - 50 kg za 10 meseci.

Trenutno sam u procesu dostizanja trećeg cilja, a to je skidanje još 10 kilograma i zatezanje viška kože.

Moj savet za sve one koji imaju problema sa kilažom, a da nije usled neke bolesti, jeste da prvo preispitaju sebe koju prazninu pune hranom, šta je to što im u životu nedostaje i u kojim situacijama najviše jedu, a nakon toga da krenu u proces.

"Svaki početak je težak" nije samo floskula. To je istina. Ali kada vaga pokaže nekoliko kilograma manje, kada uđete u manji konfekcijski broj, to je velika sreća. Zato se isplati raditi na sebi. Kako mentalno, tako i fizički.

I zapamtite - nikada ne mršavite zbog drugih, uvek će vam naći neku manu, mršavite zbog sebe i svog zdravlja. Tvrdim da ćete se osećati bolje.

Danas, kada sam popravio samopouzdanje, kada sam nagrađen od strane Srpskog lekarskog društva za najboljeg diplomiranog studenta i kada sam upisao željenu specijalizaciju, imam u planu da napravim priručnik u kom ću detaljno opisati sve ono kroz šta sam prošao, sa mnogo saveta i ilustracija, kako bih i u budućnosti radio na destigmatizaciji gojaznih osoba i organizovao grupu podrške u procesu mršavljenja.''

Dejan je uspeo. Da li Vi imate problem sa kilogramima? Kako ga rešavate? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Stefan Mihajlovski)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.