AKO PLANIRATE PUT, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Za vikend najavljene BLOKADE, ovde će biti najgore
Granični prelaz, Foto: Dado Đilas

oprezno u vožnji

AKO PLANIRATE PUT, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Za vikend najavljene BLOKADE, ovde će biti najgore

Dodaje se kako će usporavanje prometa biti "u potpunosti zakonito" te da se ni na koji način neće kršiti zakoni ove države

Objavljeno:

Oko 4.000 motociklista ovog vikenda će blokirati brojne naplatne rampe, granične prelaze i trajektne luke širom Hrvatske, te će sve putnike koji kreću ka ovoj susednoj zemlji ili se vraćaju iz nje sačekati velike gužve na graničnim prelazima.

Kako je saopštilo Udruženje Karavana za život - bajkeri na cesti, nisu ispunjeni njihovi zahtevi upućeni ministru saobraćaja Olegu Butkoviću o povećanju sigurnosti motociklista.

- U Hrvatskoj će se 31. avgusta i 1. septembra okupiti preko 4.000 bajkera koji će usporiti promet na naplatnim stanicama Lučko, graničnim prelazima Rupa, Kaštel i Plovanija, trajektnim pristaništima Korčula, Split, Zadar, Rab, Pag te most Krk - stoji u saopštenju tog udruženja.

Dodaje se kako će usporavanje prometa biti "u potpunosti zakonito" te da se ni na koji način neće kršiti zakoni ove države.

Bajkeri tvrde kako je ministar Butković izjavio kako su oni "marginalna skupina koja šteti svojoj zemlji", a da je pritom zaboravio kako su upravo bajkeri, kao branitelji, odbranili državu i predali je u ruke političara koji je "sustavno uništavaju nebuloznim rešenjima".

Oni su i juče održali nenajavljeni protest upozorenja pri čemu, kažu, nije bilo "haosa", uz vožnju s najvećim mogućim oprezom.

Motociklisti su predali ministru zahteve kojima traže zaštitne ograde na putevima, donošenje novoga znaka "zahtevna deonica za motocikliste", korišćenje boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu saobraćčajnice s posipom od kvarcnog peska, prekidanje prakse poskupljenja putarine od 10 posto u sezoni za motocikliste.

Takođe traže i smanjenje putarina za motocikle za 50 posto u odnosu na automobile, objašnjavajući kako je motocikl za 50 posto manji (širina) i lakši od automobila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.