NOVITETI: Obrenovac uskoro dobija novo krilo Doma Zdravlja
GO Obrenovac, Foto: GO Obrenovac

ZA SVAKU POHVALU

NOVITETI: Obrenovac uskoro dobija novo krilo Doma Zdravlja

''Prošle su godine otkada su generacije i generacije radnika Doma zdravlja sanjale da se dom proširi''

Objavljeno: 13:04h

Radovi na pripremanju terena za izgradnju novog krila Doma zdravlja u Obrenovcu započeti su u februaru. Buduće krilo ”D” će biti površine od 1700 kvadrata i u njemu će biti smeštene Služba hitne pomoći i Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih. Vrednost investicije je 3 miliona evra, a rok za završetak radova je 19 meseci.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je podsetio da su na sličan način započeti i radovi na ruševinama Bazne hemije, to jest na mestu gde se sada nalazi fabrika kompanije MEI TA. On se zahvalio svima koji su učestvovali u rešavanju svih problema koji su počeli pre četiri godine kada je pokrenuta realizacija ovog projekta, kao i svima koji su učestvovali u kreiranju ovog objekta.

foto: GO Obrenovac

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković položilisu 25.juna kamen temeljac za izgradnju novog krila Doma zdravlja. Događaju su prisustvovali sekretar Sekretarijata za investicije Luka Petrović, vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i direktor Doma zdravlja Obrenovac, Bojan Pešić.

Gradonačelnik Radojičić je tada istakao da je ovo njegova prva poseta jednoj gradskoj opštini i dodao da mu je drago što je u pitanju Obrenovac.

foto: GO Obrenovac

– Postavljamo kamen temeljac za novo krilo Doma zdravlja u Obrenovcu, opštine koja ima veliku perspektivu i koja će se sigurno dalje razvijati. Ne postoji ništa važnije od adekvatne zdravstvene zaštite za naše sugrađane. Svaki dinar koji uložimo u bolju organizaciju, kvalitetnije lečenje i bolje uslove rada kolega koje rade u Domu zdravlja, mnogostruko se vraća jer rezultira boljom zdravstvenom zaštitom naših sugrađana – kazao je dr Radojičić.

Prema rečima direktora, dr Obrada Isailovića, u tu ustanovu svakodnevno pristiže neophodna oprema u vrednosti od 30 miliona dinara.

– U novo krilo, ukupne površine 2000 kvadrata, će biti smeštena hitna služba, služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i služba za kućno lečenje. Imaćemo 14 ordinacija sa pratećim prostorijama kao što su prostorije za intervencije. Radovi napreduju dobro, očekujemo da će do jeseni objekat biti gotov – kazao je Isailović i dodao da objekat i oprema sami ne čine zdravstvo, već i osposobljen kadar, zbog čega je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju 13 doktora -istakao je Isailović.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.