ZAPOČETI RADOVI: Uređenje popularnog obrenovačkog kupališta ”Cevka”
Radovi, Foto: GO Obrenovac

BRAVO!

ZAPOČETI RADOVI: Uređenje popularnog obrenovačkog kupališta ”Cevka”

Bazen sa termomineralnom vodom će se sastojati od dve podceline

Objavljeno:

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković zajedno sa korisnicima ”Cevke” položio je kamen temeljac za nastavak uređenja ovog popularnog banjskog kompleksa. U pitanju je druga i završna faza radova u okviru koje će biti izgrađen bazen, dodatni tuševi kao i prateći sadržaj. Vrednost projekta je 42 miliona dinara i u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

Čučković je u razgovoru sa građanima još jednom obećao da će tuširanje i korišćenje budućih bazena i dalje biti besplatno, bez obzira što će prostor biti ograđen.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin je kazao da je najinteresantnije što će ovim projektom biti izgrađen bazen sa banjskom vodom koja će stalno cirkulisati.

Bazen sa termomineralnom vodom će se sastojati od dve podceline. Prvi bazen je dublji bazen u kojem se za potrebe banjanja može sedeti. Dubina bazena je 105 cm, a dubina vode 90 cm. Drugi bazen je plići bazen predviđen za banjanje donjih ekstremiteta.

foto: GO Obrenovac

Dubina bazena je 60 cm, a dubina vode u bazenu 45 cm. Oko bazena planirana je zaštitna ograda od inoks cevi, kako bi se svi korisnici usmerili da pre ulaska u bazen prođu kroz dezobarijere i kako bi se time sprečilo unošenje nečistoća u bazen (trava, prašina pesak..).

Marošanin je podsetio da će pored postojećih 17 tuševa sa banjskom vodom biti dodato još 6 novih. Deo terena će biti pretvoren u plato za sunčanje sa zasenom u vidu drvene pergole. Manje pojedinačne pergole kao zasene planirane su na još tri mesta u kompleksu uz nove pešačke staze: iz pravca gradskih bazena, preko pristupne saobraćajnice pored Spa centra, iz prvaca naselja Topolice preko pešačkog mosta na Spojnom kanalu, iz pravca Ulice Kralja Aleksandra i iz pravca hotelskog kompleksa.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović je izrazio zadovoljstvo povodom uspešne građevinske sezone.

foto: GO Obrenovac

– Sezona je u punom jeku tako da se širom Obrenovca izvode radovi, svaki dan smo u obilasku lokacija. Radovi koji se ovde izvode su ranije planirani i mi smo iznenađeni kojom brzinom uspevamo da, nešto što su bile dugogodišnje želje, ostvarimo. To je zahvaljujući dobroj saradnji sa Beogradom i našoj spremnosti, blagovremenoj izradi projekata, dobijanju građevinskih dozvola, opštem prosperitetu privrede i dobrom prilivu sredstava od poreza i doprinosa koji se mogu pretočiti u nove investicije – zaključio je Mitrović.

Rok za završetak radova na uređenju terena banjskog kompleksa je 120 dana. Izvorište banjske vode “Cevka” kod Hotela “Obrenovac” jedno je od omiljenih izletišta Obrenovčana. Opština Obrenovac je uložila sredstva za uređenje ovog prostora tako da kupače očekuje uređeniji i lepši izgled popularne “Cevke“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.