NOVINARKA UŠLA U 13. DAN ŠTRAJKA GLAĐU: Šta treba da se desi, pa da neko u ovoj zemlji pomogne Maji Pavlović?
Maja Pavlović nastavlja da protestuje ispred Predsedništva, Foto: Filip Plavčić

nastavlja se

NOVINARKA UŠLA U 13. DAN ŠTRAJKA GLAĐU: Šta treba da se desi, pa da neko u ovoj zemlji pomogne Maji Pavlović?

Vlasnica Kanala 9 prethodno je štrajkovala glađu u maju, a protest je prekinula nakon susreta sa premijerkom Anom Brnabić

Objavljeno:

Drektorka novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović ušla je u 13 dan štrajka glađu. Danas je na pisarnici Predsedništva predala molbu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primi i najavila da će štrajk glađu da nastavi ispred Predsedništva do ispunjenja njenog zahteva.

Danas je 13. dan njenog štrajka, a s njom smo razgovarali kad je ušla u 10. dan bez hrane.

- 10 dana sam štrajkovala ispred REM-a i niko iz ove institucije nije izašao ni da nas pita kako smo, a ne da nam pomogne. 10 dana smo potpuno nevidljivi... Zbog toga smo danas zahteve i formalno predali Predsedništvu republike Srbije i od danas štrajk nastavljamo ispred Predsedništva - rekla je Pavlović za Espreso.co.rs.

Dodala je kako je jedino državni sekretar Aleksandar Gajović dolazio da ih poseti, te kako imaju punu podršku novinara.

- Što se državnih institucija tiče, proteklih 10 dana jedino je sektretar Gajović dolazio da nas obilazi. S druge strane, imamo punu podršku novinara, sada već i međunarodnih novinarskih udruženja, obišao nas je i OEBS, a podršku našim zahtevima počeli su da daju i predstavnici Udruženja elektronskih medija i lokalni emiteri - zaključila je Pavlović za Espreso.

U dopisu koji je predala, između ostalog, stoji da je već treći put prinuđena da svoja prava štiti štrajkom glađu, a namera joj je da bude saslušana jer, kako je rekla, zna da je u pravu i da je njena borba ispravna.

Ona je pozvala kolege iz medija da stanu u zaštitu struke i da zajedno kažu da neće da ćute dok ih gase i da ne dozvole da ih ućutkuju pritiscima i raznim spinovima.

- Nadam se da su i građani već odavno uvideli da nam izvršitelji stižu već treći dan, a kada mi pokrenemo postupke u kojima tražimo svoja prava, to traje godinama - konstatovala je vlasnica Kanala 9.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da je čula da je vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović ponovo počela štrajk glađu, ali da to više nema veze sa REM.

- Pokušavali smo da joj pomognemo, ali nismo uspeli - rekla je Zekić.

Vlasnica Kanala 9 prethodno je štrajkovala glađu u maju, a protest je prekinula nakon susreta sa premijerkom Anom Brnabić.

Ona tvrdi da tri meseca kasnije problemi njene televizije nisu rešeni i da je finansijski ugrožen opstanak njenog medija.

Od početka štrajka glađu Pavlović očekuje da sa njom razgovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali poziva iz njegovog kabineta još nema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.