ZAŠTO JE SRBIJU NAPUSTIO NJEN POZNATI NAUČNIK? I kakve veze s tim imaju milijarde dolara i ruševine u Kragujevcu
Miodrag Stojković, Foto: pRINTSCREEN/YOUTUBE

svi su nezadovoljni

ZAŠTO JE SRBIJU NAPUSTIO NJEN POZNATI NAUČNIK? I kakve veze s tim imaju milijarde dolara i ruševine u Kragujevcu

Miodrag Stojković je napisao da "Bajer" ulaže u ovdašnje firme, misleći pod tim na Boston

Objavljeno:

Centar za matične ćelije u Kragujevcu trebalo je da bude izgrađen još pre dve godine, ipak, pored "kamena temeljca" u ovaj centar više ništa nije uloženo.

Srpski najpoznatiji genetičar Miodrag Stojković, povodom ovog dvogodišnjeg zastoja u izgradnji, na svom Tviter nalogu napisao je kako nemačka hemijska i faramaceutska kompanija “Bajer” ulaže u kupovinu firme koja se bavi matičnim ćelijama milijardu evra, dok je rok za završetak domaćeg centra odavno probijen.

Miodrag Stojković je napisao da "Bajer" ulaže u ovdašnje firme, misleći pod tim na Boston, a potom je napravio paralelu kako u Srbiji ovakvi projekti vidno propadaju.

Na Bajerovom zaničnom sajtu postoji javna objava u vezi sa ulaganjem u firme koje se bave matičnim ćelijama:

On je takođe, naglasio da su sredstva za izgradnju centra odavno odobrena, ali da se ne zna gde je sav taj novac nestao:

Zbog ovako lošeg stanja Profesor Stojković, genetičar i vlasnik poznate specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu, napustio je svoju zemlju i otišao na Harvard.

On je jednom prilikom izjavio da ne zna zašto Srbija mrzi ljude koji misle drugačije, i da mu je bilo teško da ode iz svoje zemlje, ali da je ipak to morao da učini.

Stanje u Srbiji što se tiče ovih kompanija očigledno je veoma loše, a svoje nezadovoljstvo iskazali su i ostali tviteraši:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.