JUCA (12) IZ BABUŠNICE JE PREKO NOĆI DOBILA OPAKU BOLEST: Mislili su da je prehlada, zabolela je NOGA, SAD SE BORI
Julija Juca Vidanović, Foto: Printscreen/facebook

potrebna pomoć

JUCA (12) IZ BABUŠNICE JE PREKO NOĆI DOBILA OPAKU BOLEST: Mislili su da je prehlada, zabolela je NOGA, SAD SE BORI

Ne bi li se uspešno izlečila, krenula je na hempoterapiju, a uskoro će morati da ima i operaciju

Objavljeno: 10:56h
Sara Belobrković

Zamislite da imate 12 godine, srećno i bezbrižno detinjstvo, a onda odjednom, bez ikakave najave, svakodnevica vam postanu bolnički krevet i hemoterapija.

Na žalost, ovo se dogodilo dvanaestogodišnjoj devojčici - Juliji Juci Vidanović. Ona je rasterećeno živela u četvoročlanoj porodici u Babušnici, išla je u školu, i imala obaveze i zadatke kao ostale njene vršnjakinje.

Ipak, pre tri meseca, Julija je saznala da ima tumor, tačnije, Juingov sarkom. Ne bi li se uspešno izlečila, krenula je na hempoterapiju, a uskoro će morati da ima i operaciju.

Njoj je sada potrebna naša pomoć!

S obzirom na to da su Julijini roditelji, Goran i Danijela, zauzeti brigom oko nje i stalnim posetama lekarima, našoj redakciji celu potresnu priču saopštila je njihova komšinica Brigita Ristić.

- Sve je bilo u redu sa Julijom, a onda je pre tri meseca naglo obolela. Svi su mislili da je u pitanju neka prehlada, jer joj je bio blago povećan broj leukocita, a onda je počela da se žali na bol u levoj nozi, i tako je sve krenulo nizbrdo, rekla nam je zabrinuta komšinica.

Goran i Danijela su svoju ćerku vodili kod lekara u Pirot, gde je jedan od doktora posumnjao da ima tumor, pa ju je ubrzo zatim poslao kod specijaliste u Beograd.

- Ortoped u Pirotu je pretpostavio da je reč o Juingovom sarkomu, tačnije o tumoru koji je najsmrtonosniji kod mladih ljudi. U Beogradu je biopsija potvrdila da Julija zaista boluje od ovog tumora kostiju, saopštila nam je Brigita.

Julija sada pokušava da se izleči, ona je na brojim terapijam, a upravo je završila i drugu hempoterapiju, a kako saznajemo, ostala joj je još jedna nakon čega bi trebalo da joj se zakaže operacije.

Ipak, Julija je dosta bolesna, a s obzirom na to da tri meseca lekari nisu znali šta tačno nije u redu sa njom, u tom periodu njoj je drastično oslabio imuni sistem, i ona skoro da isti više ni nema.

- Te hemoterapije na koje ona ide su mnogo jake i naporne, odavno joj je opala kosa, i potpuno je iscrpljena, tužno nam je prenela komšinica.

Iako stanje nije sjajno, svi u Julijinom okruženju se trude da joj pomognu. Prvo su skupljali novac, ni manje ni više, nego za jedan običan krevet, koji bi Juliji znatno olakšao život i omogućio makar malo odmora.

foto: Printscreen

Na inicijativu komšinice Brigite, koja je bila spremna i da ide od vrata do vrata ne bi li obezbedila pomoć svojoj Juliji:

- Julija je jedno divno dete! Ona je ceo živo bila vesela i dobra. Ja sam po zanimanju frizerka, pa je ona odrasla u mom salonu, i uvek mi je rado pomagala. Njeni roditelji rade, imaju prosečne plate, ali znate kako je kad je neko bolestan, novca nikad dovoljno. Svi lekovi, svako lečenje je skupo, a ovo je za njih, na žalost, tek početak. Ja sam bila spremna i da idem od vrata do vrata, da molim sve redom da nam pomognu, ali Hvala Bogu ima dobrih ljudi koji Juliji olakšavaju život i pružaju pomoć koliko god su u mogućnosti, saopštila je Brigita.

Udružene komšije i prijatelji organizvali su i humanitarni koncert u Babušnici, a sve u svrhu ne bi li se dobroj Juliji Vidanović pomoglo. Koncert će biti održan u petak 23. avgusta na Letnjoj pozornici u Babušnici, pa samim tim pozivamo sve da dođu i pomognu.

foto: Prntscreen

Apelujemo na sve ljude dobre volje koji žele da pomognu maloj Juliji da to mogu da urade na sledeći način:

Sve prihodne možete svakog dana uplatiti na žiro-račun:

325930070224515649

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sara Belobrković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.