Šta će vam fakultet?! U Srbiji ćete se lakše zaposliti sa srednjom školom!

KOGA BRIGA

Šta će vam fakultet?! U Srbiji ćete se lakše zaposliti sa srednjom školom!

Mnogi će se iznenaditi da je Srbija među zemljama sa najmanjom razlikom izmeđom broja upisanih studenata i broja onih koji su diplomirali
Objavljeno:

Prema rezultatima uporednog istraživanja u 37 evropskih zemalja, u najgorem položaju na tržištu rada nalaze se mladi koji sa fakultetskom diplomom traže zaposlenje u Srbiji, BiH i Rumuniji. Večiti studenti, ostalo vam je još samo 12 meseci da završite fakultet! Iako je Srbija jedna od tri zemlje u evropskom akademskom prostoru sa najmanje univerziteta i sa relativno malim brojem studenata (230.000), ona je i jedna od tri zemlje koja beleži najveći porast broja mladih, od 18 do 34 godine, koji upisuju fakultete. Mnogi će se iznenaditi da je Srbija među zemljama sa najmanjom razlikom izmeđom broja upisanih studenata i broja onih koji su diplomirali.

Pripadamo i nevelikoj grupi zemalja u kojima su žene brojnije ne samo na osnovnim, nego i na master i doktorskim studijama. Kada je reč o zapošljavanju nakon diplomiranja, Srbija je u neslavnoj grupi zemalja u kojoj se lakše zapošljavaju mladi sa srednjom školom nego sa završenim fakultetom. Kada je reč o ranom napuštanju visokog obrazovanja, broj studenata koji odustaje u našoj zemlji je 8,7 procenata. U Srbiji su više od polovine studenata doktorskih studija žene. (Espreso.co.rs/Izvor: Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.