POSLEDNJIH DANA KAŽNJENO JE 20.000 HILJADA GRAĐANA SRBIJE! Narednih dana na kućnu adresu stižu POZIVI!
Ilustracija, Foto: Beta / Miloš Miškov

DA LI STE MEĐU NJIMA?

POSLEDNJIH DANA KAŽNJENO JE 20.000 HILJADA GRAĐANA SRBIJE! Narednih dana na kućnu adresu stižu POZIVI!

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelje u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Republici Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državljanina u Loznici, koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

BONUS VIDEO: Zasadi drvo

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.